Re: İşveren sözleşmeye istediği her maddeyi koyabilir mi?
Alıntı:
sozkul rumuzlu üyeden alıntı
Evet borcun tamamına itiraz ettim.
İlginize teşekkür ederim.
Yalnız son bir soru;
Mahkeme bana "sözleşmedeki imza senin, borcu öde" mi der yoksa neden istifa ettiğime dair sebeplerimi de sorar mı?
Başka sorum yok.
Şimdiden iyi günler....
İcra takibi ( yapmış olduğunuz eser sözleşmesine göre ) ayrı sözü edilen haklı feshe dayalı davanız ayrı bir olaydır. Dediğim gibi sözleşme hükümleri itraza bile hüküm vermiyor. Bu işler için bir avuktla yüz yüze görüşün sizin çabanızı aşar...Sözleşmede işi bırakma filli ( haklı sebeptten de olsa kapsamını içerir ) düşüncesindeyim icra için. Ama haklı sebeplerden işi bırakma davanız söz konusu olacaktır.
Herkese mutluluk ve sağlık dilerim.
Re: Belirli süreli iş sözleşmesi
Merhaba,
Ben de özel eğitim kurumu mağduruyum diyebilirim.
19 eylül 2008 de istifa ettim ama dilekçemi elden verip kopyasını almadım.
Araştırdım, haklı olduğunu düşündüğüm bazı sebeplerim var-isterseniz bunları sizinle daha sonra paylaşabilirim.
İki gün önce ise elli bin tl'lik icra bildirisi aldım. Tabiiki hemen itiraz ettim.
(İcra, sözleşmedeki tek taraflı düzenlenmiş ceza hükmüne dayanıyordu)
Acaba istifa dilekçemin kopyasını almamış olmam kurum beni dava edince olumsuz bir durum yaratır mı? Ne dersiniz?
Re: İşyerim taşınıyor bu nedenle işten çıkarsam tazminatımı alabilirmiyim?
Merhaba,
Eski işyerimden ayrılmamdan bu yana yaklaşık dört ay geçti ve şimdi şok etkisi yaratan 50 bin TL'lik icrayla karşı karşıya kaldım. Hemen itiraz ettim.
Kurum sözleşme imzaladığım dönemden bir ay sonra Bahçelievlere taşındı. Çok enteresandır ki ben de bahçelievlerde oturuyorum.
Bana tebliğ edilmeyen bu adres değişikliğini koz olarak kullanabilir miyim acaba?
Şimdiden teşekkürler
Re: İşyerim taşınıyor bu nedenle işten çıkarsam tazminatımı alabilirmiyim?
Kurumun adres değiştirmesinden sonra ne kadar süre,değişmiş adrese gittiniz iş görmeye?