Re: İş yeri sahibim bitişik dükkanda aynı işi yapıyor ve beni çıkartmak istiyor.
Peki temyize gitmemiz halinde tahliye etmemiz için temyiz sonucunu beklememiz mi gerekir? Ya da temyiz kararı beklenmeksizin tahliye edilebilir miyiz?
Re: İş yeri sahibim bitişik dükkanda aynı işi yapıyor ve beni çıkartmak istiyor
İki ucu elle tutulamayacak bir durum.
1- Zaman kazanmak için temyize gitmeyi düşünmek nasıl bir zihniyettir?
Yargıtay makamının kişisel çıkarlar için gereksiz temyize giderek meşgul edilmesine engel olunacak bir merci ya da yaptırım olmalıdır. Elbette hak hukukta aranmalı ama yasalarca kesinleşmiş olan bir konunun da sırf "zaman kazanmak" adına yargının iş yoğunluğunun daha da arttırılmasına bir dur denmelidir.
2- 16 yıllık kiracıyı çıkarmak için türlü yollara başvurmak ne kadar azimli bir çabadır?
Standart bir tahliye davası ortalama ne kadar sürer?
Tahliye kararı çıkarsa, kiracının temyize gitmesi durumunda tahliye için temyiz sonucu mu beklenecek, ya da temyiz kararı beklenmeksizin icra kanlı ile tahliye gerçekleşecek?
Yakın bir tarihte keşif olacak, biz kiracı olarak bulduğumuz 5 tanık ile " kiracılar iyi insanlar, kiralarını düzenli ödüyorlar, yıllık artışlarda raiç bedel üzerinden ödüyorlar, vs." gibi ifadeler kullanacaklar. Dükkan sahibi ve göstermiş oluduğu tanıklar ise " bizim bu işyerine ihtiyacımız var, oğlum bu işyerinde kendi işini icra edecek, başkasına kiraya vermeyeceğiz vs." gibi ifadeler kullancaklarını tahmin etmekteyiz..
Sayın avukatlar, bu verilere dayanarak hakimin keşif sonrası verebileceği kararın ne yönde olmasını bekliyorsunuz?
6 ayda hala avukatınız yok öyle mi?
Emrah Bey Selamlar,
Bizim avukatımız var onunla da sürekli görüşüyoruz ama, Biz konu hakkında gerek çevremizdeki hukuk insanları olsun gerekse Hukuki.net olsun farklı yorumları alıp, gidişat hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyoruz. Yardımcı olursanız sevinirim.
Konunun başına dönecek olursanız, belirtilen sebebin tahliye için haklı sebep olduğunu hatırlayacaksınız.
https://www.hukuki.net/forum/showpost...23&postcount=3