Re: Çocuk Velayeti ve Boşanma
merhaba bende 17 aralıkta ayrıldım eşimden 2.5 yaşında bi oğlum var ve mahkeme velayeti bana verdi babası da razı oldu sorun çıkarmadı.ama şimdi mahkemenin öngördüğü 1. ve 3. haftasonlarında değil her istediğinde oğlumu götürmek istiyor vermezsem velayet davası açıp alacağını söylüyor..bunun olmasını istemiyorum...çünkü oğluma iyi bakamıyorlar ve bi çocuğun yeri annesinin yanı değil midir?ben çalışmıyorum..beni aydınlatacak cevaplar yazarsanız sevinirim..........
Alıntı:
bluecivil rumuzlu üyeden alıntı
merhaba bende 17 aralıkta ayrıldım eşimden 2.5 yaşında bi oğlum var ve mahkeme velayeti bana verdi babası da razı oldu sorun çıkarmadı.ama şimdi mahkemenin öngördüğü 1. ve 3. haftasonlarında değil her istediğinde oğlumu götürmek istiyor vermezsem velayet davası açıp alacağını söylüyor..bunun olmasını istemiyorum...çünkü oğluma iyi bakamıyorlar ve bi çocuğun yeri annesinin yanı değil midir?ben çalışmıyorum..beni aydınlatacak cevaplar yazarsanız sevinirim..........
Biraz da karşıdaki insanı düşünün lütfen bencillik yapmayın.
Alıntı:
Hakim gerekli kararı vermiş, bunların dışında eski eşinize yani çocuğunuzun babasına çocuğu istediği zaman verip vermem kararı size ait.
Velayet davası açsa bile bu yaştaki bir çocuğun velayeti ancak sizin haysiyetsiz yaşam sürmeniz ya da alkol-uyuşturucu bağımlısı ya da psikolojik olarak iyi olmadığınız yönünde rapor olması lazım.
Bu haller dışında bu yaştaki bir çocuğun velayeti babaya verilmiyor.
Ancak size sorduğunuz soru dışında size bir konuyu iletmek istiyorum.
Çocuğunuzun babası ile iletişim halinde olmasına engel olmayın lütfen.
Siz nasıl ki kendi anne ve babanız arasında kalmak istemiyorsanız, çocuğunuza da lüften bunları yaşatmayın. İnanın En çok etkilenen çocuklar. Eşinizle de bunu makul olarak konuşun.
CEVAPLADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM...ancak ben baba-oğul arasına girme çabası içinde değilim sadece ona gidip geldikten sonra şiddete başvuruyor oğlum..sürekli ağlıyor..2-3gün sürekli bizlere küstüğünü söylüyor..bu durumun önüne geçmek istiyorum sadece..tekrar teşekkür ederim....
Alıntı:
CEVAPLADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM...ancak ben baba-oğul arasına girme çabası içinde değilim sadece ona gidip geldikten sonra şiddete başvuruyor oğlum..sürekli ağlıyor..2-3gün sürekli bizlere küstüğünü söylüyor..bu durumun önüne geçmek istiyorum sadece..tekrar teşekkür ederim....
Bunun önüne geçmek için şunu yapabilirsiniz.
Çocuğunuzun annesi ile beraber çocuğunuzu bir pedagog'a götürmeniz. Ama beraber götürmeniz.
solosko bey!!!siz benim evliliğimin bitiş nedenlerini bilmiyorsunuz!nasıl bi aile olduklarını bilmiyorsunuz!herkesin depresan kullanarak ayakta durduğu bi ortamda çocuğumu nasıl bırakabilirim????çocuğuna ölümcül hastalığı var diyen bi insana nasıl babası diye güvenip bırakabilirim???herkes sizin gibi iyi bi baba değil!!!lütfen inşallah alır demeyin mesajlarınızda......
Sayın hukuçular
Eğer ben ilk duruşmada çıkıp eşimi seviyorum çocuğumun babasız büyümesini istemiyorum dersem ne olur?
Alıntı:
solosko rumuzlu üyeden alıntı
Sayın hukuçular
Eğer ben ilk duruşmada çıkıp eşimi seviyorum çocuğumun babasız büyümesini istemiyorum dersem ne olur? Karşılıklı dava açtık ama çocugumdan ayrı kalmamak için çiğ tavuk bile yerim. Hatta hergün işkence görsem bile çocuğumdan ayrı duramam. Oğlum da bana çok bağlı. Annenin iddialarını ıspatlaması imkansız. Dövdüğümü iddia etmiş. Öyle birsey olmadığı için ne raporu ne tanığı olacak. Bu durumda dava reddedilir mi? Annesi yalancı şahitlik yapacak diye tahmin ediyorum.
hakimler yalancı şahitlere itibar etmez, yalancı şahite soru sorma hakkınızı kullanarak yalanını ortaya cıkarırsınız hakim onunde. boşanmama konusunda dediklerinizi yaparsanız eğer amacınız başkası ile beraber olmak için boşanmak değil ise, eşiniz boşanmayı 8yıla yakın gercekleştiremez.(dava 1-2 sene surse, 3 sene boşanamama cıkar etti 5 yıl, tekrar dava acsa yine 2 sene surse etti 7 yıl, temyize sonra da karar duzeltmeye gonderseniz 8-9 yıl eder toplam. :) . acıkcası ben boyle yapmadığıma cok pişmanım, protokol imzalayıp 1.5 sene temyiz ve karar duzeltme. ama en azından protokol benim lehime cocugumla her hafta gorusme ve cocugum için ona para odemeyip o parayı cocugum bendeyken harcıyorum kendisine)
Alıntı:
samet baba rumuzlu üyeden alıntı
hakimler yalancı şahitlere itibar etmez, yalancı şahite soru sorma hakkınızı kullanarak yalanını ortaya cıkarırsınız hakim onunde. boşanmama konusunda dediklerinizi yaparsanız eğer amacınız başkası ile beraber olmak için boşanmak değil ise, eşiniz boşanmayı 8yıla yakın gercekleştiremez.(dava 1-2 sene surse, 3 sene boşanamama cıkar etti 5 yıl, tekrar dava acsa yine 2 sene surse etti 7 yıl, temyize sonra da karar duzeltmeye gonderseniz 8-9 yıl eder toplam. :) . acıkcası ben boyle yapmadığıma cok pişmanım, protokol imzalayıp 1.5 sene temyiz ve karar duzeltme.. ama en azından protokol benim lehime cocugumla her hafta gorusme ve cocugum için ona para odemeyip o parayı cocugum bendeyken harcıyorum kendisine)
Son cümlelerinizi biraz daha açarmısınız.