Re: Ödenmemiş Borcu kapatmak için emekli maaşı ipotek ettirilebilir mi ?
Çok teşekkür ederim yanlış anlamıştım.
Bir şey unuttuğumu farkettim. Acaba bu evin tek evim olduğunu başka evim olmadığını benim beyan etmem gerekiyor mu bankaya yoksa hiç birşey yapmama gerek yok mu ? Yani banka zaten araştırıp satışa çıkartamayacağını biliyor mu ?
Siz beyan etmeden kimse dikkate almaz.
Gerekirse haczedilemezlik şikayeti yapmanız bile gerekebilir.
Alıntı:
Phantom of law rumuzlu üyeden alıntı
Siz beyan etmeden kimse dikkate almaz.
Gerekirse haczedilemezlik şikayeti yapmanız bile gerekebilir.
Hangi kuruma şikayette bulunmalıyız ? Daha doğrusu nereye beyan etmeliyiz. Haciz müdürlüğüne mi gidip tek evimiz olduğunu beyan etmeliyiz yoksa tapu müdürlüğünden belge alıp bunu bankaya mı vermeliyiz ? Teşekkürler.
Allah yardımcımız olsun. Sizinkisi benimkinin yanında ufak bir borç. Umarım herşey gönlümüzce olur ...
Eğer evinize haciz yapılırsa haciz anında haciz tutanağına yazdırın. Sonrasında haczi yapan icra müdürlüğünün bağlı olduğu icra hukuk mahkemesine haczedilemezlik şikayeti yapmanız gerekir.
Biz usul hakkında bilgi veriyoruz ancak bu işlemler için avukat yadımı almanız gerekir yoksa hak kaybına uğrarsınız.
Çok teşekkürler. Bir avukatla görüştük yardımcı olacak. Banka borcu 20 gün daha attırmayacaklarını söylemiş eğer tamamını ödersek. Daha geçen sefer ayın 1' inde ödemezseniz 12.000 15.000 olcak demişlerdi. Onlarda paralarını almak için ağız oyunları yapıyolar anladığım kadarı ile. Hayırlısı.
TEŞEKKÜRLER.
Tekrar selamlar arkadaşlar. Bugün bankadan aradılar ve pazartesi günü haciz için eve gelineceğini söyledi. Haciz için ilk işlem nedir ? Eve gelip hemen herşeyi alacaklar mı yoksa önce gelip tespit mi yaparlar ? Ayrıca evde bir bilgisayar var çocuğuma ait. İçinde bir sürü dosyam vs var diyor.Bunu komşuya vereceğiz. Bu sorun olur mu ? Mal kaçırmaya mı girer ?
Bir de diyelim ki evdeki herşeyi aldılar ve sattılar.Diyelimki 2000 tl tuttu.Bu borçtan düşer mi ? Toplam borcumuz 12,000 ytl.Bunun için eşya haczide çok saçma geldi bana aslında.