Re: İnançlara Saygılı Olalım Ne Demektir?
Alıntı:
unbelievable rumuzlu üyeden alıntı
Sizin ve sizin gibi düşünen insanların sorunu burda işte,insanlara din penceresinden değil de sadece insan oldukları için,iyi oldukları,kötü oldukları,merhametli oldukları merhametsiz oldukları,yardımsever oldukları gibi kıstaslarla bakabilseniz keşke,demokratlık budur işte.
Başka dinlerdeki,dinsiz,şaman,putperest insanları neden kırıyormuşuz ki,onun inancının sana ne zararı var.Onun cezasını Allah verecek size ne oluyor ki.Neden bu nefret bu kin.
Burdaki ince ayrıntı (kinaye ,ironi sözcüğünün anlaşılamamasından endişe ettiğimden....)keşke anlaşılabilseydi.
Çok kısa tekrarlayım,anlamayanlarda anlaması için...
Başka dine mensup kişiler hiç çekinmeden düşüncelerini söyleyebilirken, bizden tolerans-pardon hoşgörü- göstermemiz bekleniyor.
Eskaza herhangi bir eleştiride bulunduğumuzda , yukarıda görüldüğü gibi tepkilerle karşılabiliyoruz... Kişi o savunduğu dinlerden birisine mensup olmasada, hemen gardını almaktadır-tekrar pardon, savunmasını üstleniyor... Dediğim gibi birbirimizi yerden yere vurmak için adeta fırsat kolluyoruz...
Teşekkür etmeliyim aslında; bu cevap söylemek istediklerime çok güzel bir örnek olmuş... Tam isabet yani... Biz birbirimizi yemekteyiz...
İnanın sandığınızdan çok daha demokratım, çok daha hoşgörülüyüm... İddia edilen kin'e sahip ve (her ne demekse)"din penceresinden" bakıyor olsaydım, eleştirirdim, eleştirilmezdim... Karşılaştığım durumları ,bazılarının güzel hatırı için ,yok sayarak , hangi pencereden bakmam gerektiğinin kararını verebilecek demokratik yapıya sahibim....
İnanın başka bir Ülkede bizim Ülkemizdeki hoşgörü ve anlayış yok... Siz hiç yurtdışında yaşadınız mı ???
Not:Profil imzamı okumanızda fayda var.....