Re: Mihir senedi hakkında
Aile Mahkemesi de Yargıtay da kusurun ağırlığını mevcut deliller ve olayları somut olarak inceleyerek, irdeleyerek takdir ediyor.
Şunu yapan kadın daha ağır kusurludur, yahut şu olunca hafif kusur sayılır diye net bir şey söylemek mümkün değil. Olayın mahiyetine göre değişebilir bunlar.
Bu sebeple daha ayrıntılı olarak görüşebilmek ve fikir almak için bir meslektaşımıza başvurmanızı önerebilirim.
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Aile Mahkemesi de Yargıtay da kusurun ağırlığını mevcut deliller ve olayları somut olarak inceleyerek, irdeleyerek takdir ediyor.
Şunu yapan kadın daha ağır kusurludur, yahut şu olunca hafif kusur sayılır diye net bir şey söylemek mümkün değil. Olayın mahiyetine göre değişebilir bunlar.
Bu sebeple daha ayrıntılı olarak görüşebilmek ve fikir almak için bir meslektaşımıza başvurmanızı önerebilirim.
sn ilknur sezgin ilgi ve alakanıza teşekküredrim.mahkemeyi bekleyip neticeyi görmem gerekiyo sanırım.sonuçta bi çok taleb ve iddia varr..
Alıntı:
esgulhan rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar merhaba konuyu daha önceki formlarımdada anlattım fakat bi cevap alamadım ve bu konuyla ilgili hiçbir örnekte bulamadım.elimde tutarı 120 bin ytl olan eşimin babası,eşim,2 şahit imzalı bir mihir eşya senedi var ancak bu miktar direk para olarak değilde 3000 gr kadar altın şeklinde ve ev eşyaları var ben evimin eşyalarını tamamen getirdiğim için senetteki eşyaları istemiyorum fakat altınları istiyorum.karşı taraf herhangi bir ayrılık zuhur olduğunda bunları piyasa fiyatıyla aynen ödeyeceğini beyan ediyor senette bu senet muhtar imzalı aynı zamanda.bu durumda imzalayan eşim ve babası olduğundan ve her ikisininde maaşları dışında bi gelirleri yok budurumda senedin karşılığı olarak maaşlarına el koyabilirmiyim.tabi hepsine el koyamam ama bi kısmına el koyamazmıyımm?
Hala bilgilerinizi beklemekteyim çünkü dava günü belli oldu eşimde babasıda tanıdıklarına icra koydurmuşlar maaşlarına ne yapmalıyım?:(
Alıntı:
esgulhan rumuzlu üyeden alıntı
Hala bilgilerinizi beklemekteyim çünkü dava günü belli oldu eşimde babasıda tanıdıklarına icra koydurmuşlar maaşlarına ne yapmalıyım?:(
Avukatınız yok mu?
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Avukatınız yok mu?
Olmazmı var tabi ama o hep umutlu kesin bizim diyo bu rahatlığı rahatsız ediyor ya kazanamazsa benim ne olacağımı düşünmüyor:(
Cevap: Re: Mihir senedi hakkında
Mihir senetlerinde de zaman aşımı varmıdır?