Karşı tarafın 2 tanığı işyerinden idi. Hakim zaten soruyor "tanırmısın, akrabalık varmı" diye. Soruları avukat hakime iletiyor, hakim tanıklara uygun dilde soruyor. Ev adresinizi sordurabilirsiniz. Yakınlık derecenizi de sordurabilirsiniz. Aranızdaki hukukun derecesini, ailece görüşüp görüşmediğinizi, size atfedilen kusurlara dair sorular yaratabilirsiniz. Mesela ben davamda karşı tarafın işyerinden olan arkadaşlarına eşimin mesajlaşmada kullandığı ancak "başkası tarafındna kullanılabilir" denilen mail adresini teyit ettirdim. Elimde eşimin mail adresinin arkadaş listesi vardı. Bu kişilerde bu adreslerde ekli idiler. "xxxxxxx@...mail.com bu kişiyemi aittir " sorusunu sordurduk. "Bilmiyoruz "dediler doğal olarak. Ama biz arkadaş listesini gösterince önce kem - küm sonrada kabul ettiler.
Hatta benim davamda biz 3 ncü şahsı ve karısını da tanık olarak dinlettik. hemde benim tanığım olarak. İlginçti ama psikolojik etkisi inanılmazdı. Sadece "xxx xxx xx xx nolu telefon sizemi ait, xxxxxxx@...mail.com sizin ,
e-mailinizmi" sorularına alınan "evet benim" yanıtı ile, "xxx xxx xx xx xx no.lu telefon sahibini kaç kez aradınız" sorusu bile yeterli oldu.
Avukat arkadaşlar bu konuda tecrübeliler, çapraşık ama sonuca ulaşan cambaz soruları biliyorlar.. 2-3 soruda yalancı tanık kendini ele veriyor..
benim davama gelince henüz boşanamadım. tanıklar bitti.. hakim "bundan sonra konuşacağız" dedi.. karşılıklı davalar vardı, karşı taraf şiddetli geçimsizlik demişti ama dava dilekçesindeki iddialarının hiç birisini ispatlayamadı, ben ise sadakatsizlik dedim, bu konuda o kadar çok delil olduki dava dosyası klasör haline geldi son gördüğümde kalınlığı 10 cm idi ve iple bağlamışlardı.. Şubat ayına ertelendi.. Bekliyorum..
Saygılar..