Ben de bu konudaki yorumlarınıza katılıyorum. Burada mahkeme kararıyla ihraç edilenlerden bahsediyor sanırım...
Printable View
Ben de bu konudaki yorumlarınıza katılıyorum. Burada mahkeme kararıyla ihraç edilenlerden bahsediyor sanırım...
Arkadaşlar ben bir astsubay değilim ama, bence bu hakkınızı başka yerlerde de arayın derim. AİHM olabilir mesela. Çünkü çok daha önce de gündeme getirildi bazı konular, devlet hırsızı affediyor, teröristi affediyor ancak bu gibi durumlarda askerini affetmiyor. Hali hazırda gündeme gelen bir PKK affı var şu an. Sicil affı filan istediklerini okudum yazılı basında. Bakın bu çok önemli bir gelişme bence. Nasıl ki, bazı arkadaşlarımız bedelli askerlik çıkması için gerekli yerlere mail atıyor, faks çekiyor siz de bir şekilde bir yerlere ulaşabilirsiniz sanırım. Dediğim gibi ben astsubay değilim, askerliğini kısa dönem yapmış, cep telefonu, emre itaatsizlikte ısrar nedeni ile yargılanacak olan bir üniversite mezunuyum. Eğer askeri suçlar için af gündeme gelir ise, ben de nacizane olarak destek veririm. Düşünüp taşınmakta fayda var..
Emekli sandığı kanununun 104. maddesi yeni sgk kanunu ile yürürlükten zaten kaldırılmıştır. Bu yüzden anayasa mahkemesinin bu kararı anlam taşımamaktadır. Yani yürürlükte olmayan kanun maddesi hakkında hüküm verilmiştir. (Gerçi mahkeme kararı ile yürürlükten kaldırma hemen hemen aynı tarihlerdedir. ) Şu anda bu kişilerin memuriyete alınmalarında engel yoktur.
T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİNİN VERMİŞ OLDUĞU CEVAP AŞAĞIDADIR
Cevap 5434 Sayılı Kanunun 104.maddesi 01.10.2008 tarihinden itibaren yürürlüğe giren 5510 Sayılı Kanunun 106.maddesi ile yürürlükten kaldırılmıştır. Bilgilerinizi rica ederiz.
Dolayısıyla sayın YEŞİLLİĞİNDE belirttiği gibi resen emekli edilen personel her halikarda memur olabilmektedir.Kimse moralini bozmasın.:) Sevgiler.