çok teşekür ederim allah sizden razı olsun
Printable View
çok haklısınız sayın sdt23 bende zaten bu düşünce üzerine mahkemenin reddini sağlamaya çalışıcağım.Aslında tensip tutanağında verilen 10 günlük süredeki karşı dilekçemde boşanmayı kabul etmiştim ama mahkemede red edicem.Sanırım bu mümkün oluyormuş zaten. Birde daha öncede sölemiştim eşim geçmiş olaylara dayandırmış boşanma dilekçesini (af ettiği tarih öncesine) dolayısı ile mahkemenin reddi kesin gözüküyor.Tabi hakimede bağlı ama.
12.08.2008 tarihinde eş durumu tayini için nikahımız kıyıldı ve 14.11.2008 tarihinde eşim şiddetli geçimsizlikten dolayı boşanma davası açtı. oysaki 3 aylık evlilik süresince fiili olarak aynı çatı aldında yaşamamamıza rağmen aynı ilin sınırlarında bile değildik. boşanma davasından önce boşanma gerekçelerini dile getiren eşim şiddetli geçimsizlik gerekçesiyle farklı beyanatlarda bulundu. ben de ilgili mahkemeye şiddetli geçimsizliği kabul etmediğimi ve ayrılığımızın asıl sebeplerinin neler olduğunu dilekçemde sıraladım...davanın bu şekilde ilerlemesi neler doğurabilir? Bilginiz varsa, paylaşırsanız sevinirim...saygılarımla
3 ay boyunca beraber oturmadığınız ve hatta aynı ilde dahi olmadığınızdan sanırım eşinizin davası red olacaktır. çünkü aynı şehirde dahi olmayan eşlerin şiddetli geçimsizlik gibi bir problemlerinin olması mümkün değil gibi görünüyor. Ama sizin tavrınızda önemli yani davayı kabulmu ettiniz red mi ettiniz.?
davayı red ettim. çünkü evlilik birliğinin sarsılmasında başka sebepler vardı... bu sebepleri bana ve mahkemeye farklı şekilde ifade etti. Bu sebepleri de ben ilk mahkemede ifade ettim ve şiddetli geçimsizliği kabul etmediğimi asıl sebeplerin neler olduğunu beyan ettim... dava günü davadan hemen sonra beni arayarak davayı kabul etmem yönünde ısrar etti... bende ilk ifademdeki boşanmamızdaki asıl etkenleri kabul etmesi şartıyla boşanmak istediğimi ilgili adli merciye ilk ifademdeki dilekçeyi de ekleyerek gönderdim...
Öncelikle evlilik süresi 1 yılı geçmedikçe boşanmanız mümkün değildir.Ayrıca boşanmada karşı tarafın kusurlu olduğunu düşünüyorsanız davaya itiraz etmeniz gerekir.Siz de boşanmak istiyorsanız ve karşı tarafın da nafaka,tazminat vs. gibi istekleri yoksa 1 yılı tamamlayınca anlaşarak boşanmanızı öneririm.
İyi günler dilerim..
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Evliliğin bitmesi taraftarıyım fakat boşanmamızdaki asıl sebeplerle bitmesini istiyorum. Bir nevi oyunu kurallarıyla oynamak istiyorum. Şiddetli geçimsizlik hiçbir zaman olmadı bu nedenle de ilk davada boşanmanın asıl sebeplerini ilgili mahkemeye beyan ettim ve şiddetli geçimsizlikten açtığı davayı reddettim. Anlaşmalı boşanma taraftarıyım. Benim için problem yok ama karşı tarafın farklı emelleri var ve bu nedenlede biran önce bitmesini istiyor...