Re: Aday memurum olumsuz sicil verilmekle tehdit edildim?
Değerli arkadaşlar,
sonunda sicil notumun yazılı cevabı geldi.79 vermişler.(daha önce 58 vermek istemişler.ama genel sekreter engellemiş.formu tekrar daire başkanına doldurtmuş.)Yalnız kafama takılan şu: Ben bilgi edinme başvurumda sicil kağıdımın bir nüshasını istemiştim.Onlarsa sadece not ortalamsını bildirmişler oda 79.Yani kanaat kısmı yada sicil amirlerin tek tek verdikleri notlar gözükmüyor? Kafam karıştı.
sayın Kantaroncu, özelliklede size sormak istedim.Mevzuyu daha önce konuşmuştuk.Aday memurum bu not ortalamasına göre adaylığımı onaylamak durumunda değillermi?ne dersiniz?
Diğer bir konuda şu.1. sicil amirim eğer düşük nor verdiyse(60'ın altında) 2.sicil amirim yüksek verdiyse aradaki farktan dolayı nasıl bir işlem yapılabilir?
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
NOt:şu ana kadar herhangi bir uyarı gelmedi.(eksik ve kusurla alakalı)ve kanuni süre olan 1 ay geçti.
Adaylık süresi bir yıldan az, iki yıldan çok olamaz. Bu nedenle, asaletiniz hemen tasdik edilmeyebilir. Kusur sayılabilecek davranışlardan kaçınmanızı öneririm. Genel Sekreter'in baskısıyla sicili yeniden doldurmak zorunda kalan Başkan, bunun rövanşını almak isteyecektir.
Öte yandan, sicil amirlerinizin kanaat bölümüne ne yazdıklarını illa da öğrenmek isterseniz, Başbakanlık Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu'na başvurarak, eksik karşılanan bilgi edinme isteğinizin tam olarak karşılanmasını isteyebilirsiniz.
anladım, peki devlet sicil yönetmeliğinde kusuru görülen aday memurlar sicil doldurulduktan sonra en az 1 ay içinde gizli bir yazı ile uyarılmaları gerekir diyor.Ozaman sicilde kusur olarak herhangi bir şey belirtmediler diye düşünüyorum.
Zira şu anda kanaat kısmını da istemem ortamı iyice gerebilir.
Sayın kantaroncu,
Başbakanlık Bilgi edinmeye itirazımı kaç gün içerisinde yapmalıyım.Mesela 6 ay sonra yapma şansım varmı?
İtiraz süresi 15 gün... Memur, sicil raporunda ortalama olarak 60'tan aşağı not alırsa uyarılır. Not ortalaması 60 ve üzerindeyse, kanaat bölümünde yapılacak olumsuz değerlendirmeler, memurun uyarılmasını gerektirmez.
çok teşekkür ederim.olumlu not verilmesi herhalde şu an için bir çok problemimi ortadan kaldırıyor.Notumun olumlu olması kanaat kısmının herhalde çokda kötü olmadığı sonucunu çıkarıyorum.yanılıyorsam lütfen belirtiniz.
tüm yardımlarınız için teşekkür ederim sayın kantaroncu,
iyi akşamlar.