Çalışma Bakanlığı na şikayet dilekçesi doldurayım mı?
Printable View
Çalışma Bakanlığı na şikayet dilekçesi doldurayım mı?
İşyerinizden kaynaklanan her türlü şikayetlerinizi Bölge Çlaışma Müdürlüğü ne de yapmanız dava durumunda sizin lehinize sonuçlar doğuracaktır.
sizce bayram mesaisi yüzünde işten atılabilirmiyiz
Atılmışsınız zaten bu sebeple.
Bu konuda yapabilecekleriniz ise,konuda cevaplanmış.
Bayram-tatil günlerinde fazla çalışma yapacağınıza dair muvafakat etti iseniz,bayramda size fazla çalışma için görev verildi ise ve siz verilen görevi yerine getirmedi iseniz,işverenin böyle bir hakkı var.
işçi mahkemesi ne başvuru yapalımmı yoksa çalışma bakanlğının müfetiş raporunu bekleyelimmi zaten dilekçede ihbar kıdem yıllık izin prim arayışlarımız belirttik bize cok acık bir şekilde yardımcı olursanız böyle şey başımıza hiç gelmedi yardımlarınız bekliyorum
İş mahkemesine dava şimdi mi açmalıyız? Bizi tam bilgiledirimisiniz? İhbar kıdem primlerimiz zaten çalışma bakanlığına belirtik yardım larınızı bekliyorum boyle bir şey başımıza gelmedi.
İşe iade davası açmak istemiyorsunuz,zaten 3 ay oldu işten çıkartılalı demiş,işe iade davası açmak için süreyi kaçırmışsınız.
Bölge çalışma müdürlüğü ne yaptığınız başvuru ile çalışma müfettişleri işyerinde inceleme yapar,işten çıkarılmanızın işveren açısından haklı nedenle olduğuna dair bir rapor düzenlenirse,tazminat hakkınız olmaz.Varsa ödenmemiş ücret alacaklarınızın ödenmesi konusunda bir rapor düzenlenir.
Çalışma müfettişleri haksız sebeple işinize son verildiğini belirlerse, tazminatlarınızın ödenmesi yönünde bir rapor düzenler.Ancak müfettişler işverenden alıp size tazminatınızı ödemez.
İşveren gene de ödeme yapmaz ise,alacaklarınız için iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.
Ücret alacakları ve ihbar tazminatı için zaman aşımı 5 yıl,kıdem tazminatı için 10 yıldır.
Bu süreler içinde ilgili alacaklarınız için davayı İSTEDİĞİNİZ zaman açabilirsiniz.
Ayrıca aynı konu hakkında farklı başlıklar açarak konu tekrarı yapmak site kurallarına aykırıdır.
Bayram gibi resmi tatillerde genelde (büyük işyerlerinde, fabrikalarda) işi yürütebilecek minimum sayıda eleman bırakılır ve diğerleri tatil yapar. Depo şefinizin haberi varmış. Demek ki ya işi yürütebilecek bir eleman vardı ya da (atıyorum) deponuzun kapalı durmasının, sizin çalışmamanızın bir mahzuru yoktu. Ha eğer çalışsaydınız fazla mesai ücreti alırdınız. Ama iş sözleşmenizde bayramlarda da çalışmanız zorunluysa ve siz işe gitmemişseniz işveren haklı konumda bu durumda. Depo şefiniz gelmenize gerek yoktur demiştir belki ama yani ne bilsin iş sözleşmenizi.
Umarım istediğiniz sonucu alırsınız.
sözleşme bize okutulmadan imzalatıldı ve 1 er nüshası da bizlerde olması gerekiyormuş ama bizlere verilmedi kanunda mesai yüzünden işten atılmak varmı acaba.
işyeri de bana ihbarname yollamış ama ben bayramda 2 gün işe gitmemiştim onlar ise 3 gün gösteriyorlar bizde onlara ihbarname yollamıştık ne yapmamız lazım şimdi çalışma baknlığının raporunu mu bekleyelim .