Bu yazıyı yazan gerçekten bir öğrenci mi?
Printable View
öğrenciydim...mezun oldum...sıra askerliğe geldi sayın Erdoğan Kırcalı...Keşke hep öğrenci olarak kalabilseydim...
benı cok yakından ılgılendıren ve bı o kadarda sevındıren bu cumle acaba yenı alınmıs bır kararmıdır? bılgı sahıbı olan var ise aydınlatırsa cümleyi cok mutlu olucam...saygılar...Alıntı:
Tangör Evren rumuzlu üyeden alıntı
slm lar herkese.sn tangör evren bu konuda bir çok emsal karar olduğunu söylemişsiniz. bize bir kaç örnek karar no su verebilir misiniz veya nasıl bulabileceğimizi söyler misiniz.
askeri yargıtay daireler arası kurul toplantısı ne zaman yapılmış ve biz dava dilekçemizde bunu belirtmiş olsak bir faydası olur mu acaba çabuk karar vermeleri açısından....
şimdiden ilginize teşekkürler...
yardımcı olacak birileri varmıdır acep ?
yardımcı olacak birileri varmıdır acep?
Yardımcı olacak birileri elbette bulunur.
Öncelikle bu bir "yedek subay adayı statüsünün er statüsüne tadili" işlemidir. MSB.lığı statünüzü er olarak tadil ederse, işlemin size tebliğinden itibaren 60 gün içinde iptal davası açmanız gerekir. Davanın Askeri Yargıtay'la hiçbir ilgisi yoktur. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nde açılmalıdır. İş bölümüne göre bu tür davalara 2. Daire bakmaktadır.
Davanın kazanılıp kazanılamayacağına gelince,
Mülga 765 sayılı TCK'nın 456'ncı maddesinde yazılı "evrakta tahrifat" suçu basit sahtecilik suçlarından sayıldığından işlemin iptali ve askerliği yedek subay olarak yapmanız kuvvetle muhtemeldir.
Daha ayrıntılı bilgi isterseniz verebilirim.