Re: Ödenmiş sermaye ve vergi borcu ve ortaklık durumu hakkında
Alıntı:
arslancan rumuzlu üyeden alıntı
Benim çelişki dediğim mükafatta müdüre hiçbirşey yok,(Şirket karı)
mücazatta (Tüm Kamu veya tüm özel şirket borçları)% 100 adilmi?
Müdüre kardan pay verilmesi zorunlu değildir. Mükafat diye ne beklediginizi anlamadım ama maaşınızın içerisinde kabul edilir. Yani şirket size maas vermekle sizde o maası kabul etmekle bu sonucların hepsine daha baştan razı olmuşsunuz kabul edilir.
adi ortaklık ve vergi borcu,ssk borclarının paylaşımı
degerli avukat arkadaşlar öncelikle sorunuma yardımcı olacagınızdan dolayı teşekkür ederim.2006 yılında kurmuş oldugumuz adi ortaklık(4 kişden olusuyor noter onaylı ve birtanemizi kurucu temsilcisi tayin ettik.öss dershanesi)2008 sonunda kapanısını verdik ve vergi ve ssk borclarını yapılandırdık 3,4 ay beraber borcları ödedik ama malesef şimdi diger arkadaşlar ödemeye katılmıyorlar bunlar için yapmam gereken nedir?dava acarak ben bu borcları paylaştırabilirmiyim.teşekkürler.
Re: adi ortaklık ve vergi borcu,ssk borclarının paylaşımı
Alıntı:
mustafa_dal52 rumuzlu üyeden alıntı
degerli avukat arkadaşlar öncelikle sorunuma yardımcı olacagınızdan dolayı teşekkür ederim.2006 yılında kurmuş oldugumuz adi ortaklık(4 kişden olusuyor noter onaylı ve birtanemizi kurucu temsilcisi tayin ettik.öss dershanesi)2008 sonunda kapanısını verdik ve vergi ve ssk borclarını yapılandırdık 3,4 ay beraber borcları ödedik ama malesef şimdi diger arkadaşlar ödemeye katılmıyorlar bunlar için yapmam gereken nedir?dava acarak ben bu borcları paylaştırabilirmiyim.teşekkürler.
Borçları resmi olarak paylaştırmanız mümkün değildir. Borç ortaklığın borcudur ve tüm ortaklar borcun tamamından sorumludur. Şubelerinin bulunması da hiç bir şeyi değiştirmez.