Re: İşyerinde girdi-çıktı yapılması,kıdem tazminatı
Merhaba 07.05.2008 de işe girdim ve 07.01.2009 tarihinde akşam evi arayıp bu akşam işe gitmemem söylendi.Gece çalışıyordum. sabah büroya gittiğimde işten çıkarılmadığımı ama iş bulursamda başlıya bileceğim söylendi. Bugün 12si ve iş bulamadım maaşımı ödemiyorlar sallıyorlar 16 ile 20 si arası öderiz diyorlar.Çalışma sosyal bakanlığına nasıl bir şikayette bulunabilirim ve ihbar tazminatı alabilirmiyim. İlginize teşekkür ederim.
Cevap: Re: İşyerinde girdi-çıktı yapılması,kıdem tazminatı
efendim benimde bir sorum olucak 02.02.2002 de işe başladım 01.12.2005de kendi istegimle ayrıldım. tazminat almadan 2ay başka bir yerde çalıştıktan sonra 27.02.2006 tekrar aynı fabrikada işe başladım işten çıkarsam 2002deki tazminatımı alabilirmiyim yeni düzenlenen kıdem tazminatı yasasına göre.tşkr edrm.
Alıntı:
ibo1976sena rumuzlu üyeden alıntı
efendim benimde bir sorum olucak 02.02.2002 de işe başladım 01.12.2005de kendi istegimle ayrıldım. tazminat almadan 2ay başka bir yerde çalıştıktan sonra 27.02.2006 tekrar aynı fabrikada işe başladım işten çıkarsam 2002deki tazminatımı alabilirmiyim yeni düzenlenen kıdem tazminatı yasasına göre.tşkr edrm.
Kendi isteğinizle ayrılmış olmanız nedeniyle, o dönem için herhangi bir hakkınız kalmamıştır.
31.01.2009'da 10 yil, 6 ay, 31 gunluk kidem, 66 gunluk yillik iznimi tahakkuk ettiren firmam, grup sirketlerinden baska birinde 01.02.2009'da ise baslatti, calismaya devam ediyorum.
Gecen surede bu tahakkuk edilen paralari odenmedi. Su anda kidem tazminati hk. degisiklikler soz konusu. Hukuki yola basvurmak icin 5 senem oldugunu duymustum. Dogru mu? Su siralarda kidem tazminati hk. herhangi bir yasa degisikligi olursa; bu degisiklikten once hukuki olarak aramadigim icin hakkimi kayip eder miyim?
Ilginize tesekkurler.
31.01.2009'da 10 yil, 6 ay, 31 gunluk kidem, 66 gunluk yillik iznimi tahakkuk ettiren firmam, grup sirketlerinden baska birinde 01.02.2009'da ise baslatti, calismaya devam ediyorum.
Gecen surede bu tahakkuk edilen paralar odenmedi. Su anda kidem tazminati hk. degisiklikler soz konusu. Hukuki yola basvurmak icin 5 senem oldugunu duymustum. Dogru mu? Su siralarda kidem tazminati hk. herhangi bir yasa degisikligi olursa, bu degisiklikten once hukuki olarak aramadigim icin hakkimi kayip eder miyim?
Ilginize tesekkurler.
Kıdem tazminatında 10 yıl, izin ücretlerinizde 5 yıllık bir zamanaşımı süresi vardır.Bu süreleri geçirdiğinizde talep hakkınızı kaybetmeseniz de , işvereniniz zaman aşımı nedeniyle ödememe hakkını kazanmış olur :)
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Kıdem tazminatında 10 yıl, izin ücretlerinizde 5 yıllık bir zamanaşımı süresi vardır.Bu süreleri geçirdiğinizde talep hakkınızı kaybetmeseniz de , işvereniniz zaman aşımı nedeniyle ödememe hakkını kazanmış olur :)
eh onlara boyle bir hak vermemek lazım :) Çok teşekkür ederim yanıtınıza, bu süreleri gözönünde bulunduracağım o halde ama; benim diğer sıkıntım; Kıdem tazmınatı hk. değişiklik fon vs. şeklinde olduğu takdirde, eskiden tahakkuk ettirilen ama alamadığım bu hakkım geçerliliğini kaybetmez değil mi? Şu an için en büyük sıkıntım bu. "tahakkuk etmiş ama alamamışsınız, hukuki olarak hakkınızı da aramamışsınız, yeni de yasayı çıkardık, hakkınız kayboldu, dava da açamazsınız" denir mi acaba? Çok teşekkürler ilginize.
Fondan ödeme, fon ödeme yapabilecek duruma geldiğinde olabilir ancak:)
Kıdem tazminatı fonu sizi bağlamayacaktır.