Re: Devlet memurunun çocuk doğurması
Alıntı:
THE GİFT rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili sekerlady evlat edinin...Size seve seve vermek isteyeceklerdir...
The gift arkadaşım doğru diyorsunda ama yinede bence yanlış. Öz kanından evlat sahibi olma duygusu çok daha farklıdır snırım. Ha çocuk sahibi değilim daha ve babalık konusunda duygular nedir bilmem ama bence öz kanından çocuğa hissedeceklerin daha iyidir....
Tüm forum kullanıcıların Yeni yılını kutlarım
En çılgın ve en istediğiniz düş ve istekleriniz gerçek olsun... Umudutlarınız kırılmasın, hayatınıza ne olursa olsun sıkı tutunun ve hep başınızı dik tutun..
GERÇEK SEVGİnin değerini bilin ve ne şartta olursa olsun onu hep en üstte tutun. Bilinki hiç bir şey ne meslek ne mesafe ne maddiyet ne de başka bişey gerçek sevgiyi öldürmez eğer seviyorsanız:)
Ufff amma da metin yazdım :) kusura bakmayın kutlamalara erken başladık :)
Alıntı:
embas_de rumuzlu üyeden alıntı
The gift arkadaşım doğru diyorsunda ama yinede bence yanlış. Öz kanından evlat sahibi olma duygusu çok daha farklıdır snırım. Ha çocuk sahibi değilim daha ve babalık konusunda duygular nedir bilmem ama bence öz kanından çocuğa hissedeceklerin daha iyidir....
Evlat edinmek yanlış da, evlilik dışı veya başkasıyla evli birisinden çocuk sahibi olunması doğrumudur sizce.
Alıntı:
erdem53 rumuzlu üyeden alıntı
Evlat edinmek yanlış da, evlilik dışı veya başkasıyla evli birisinden çocuk sahibi olunması doğrumudur sizce.
efendim bu kısımda dediğim sadece evlat edinme ile ilgiliydi ve evlilik dışı veyahut evli olan birinden çocuk doğurmasıyla ilgili değildi.
Siz örf adetten bahsediyordunuz önceki iletilerinizde yalnız şunu demek isterimki örf adette çocuk yaşta görücü usulü evlendirme varsa, ailenin seçtiği biriyle evlenme varsa bu örf ve adet benden uzak dursun. Ve bence çok aşırı abartmadır evlilik dışı çocuk doğurmanın yasak veyada ayıp olması. Severek evlenmedikten sonra o evliliğin ne değeri varki???
bazı şeylerin değişmesi gerekiyor bence.
Alıntı:
embas_de rumuzlu üyeden alıntı
efendim bu kısımda dediğim sadece evlat edinme ile ilgiliydi ve evlilik dışı veyahut evli olan birinden çocuk doğurmasıyla ilgili değildi.
Siz örf adetten bahsediyordunuz önceki iletilerinizde yalnız şunu demek isterimki örf adette çocuk yaşta görücü usulü evlendirme varsa, ailenin seçtiği biriyle evlenme varsa bu örf ve adet benden uzak dursun. Ve bence çok aşırı abartmadır evlilik dışı çocuk doğurmanın yasak veyada ayıp olması. Severek evlenmedikten sonra o evliliğin ne değeri varki???
bazı şeylerin değişmesi gerekiyor bence.
Sayın embas_de;
bu konudaki sıkıntı kişinin sevmediği birisiyle evlenmesi veya çocuk yaşta evlendirilmesi değildir. Kaldı ki bayan memur bay memuru sevmiş olacak ki o kişiden çocuk sahibi olmak istiyor, başka kişiden değil.
Ben ''Bir Türk kadını ve ya bir devlet memuru olarak, Türk Milletinin milli, insani, manevi ve kültürel değerlerine göre hakkınız olmaması gerektiğini düşünüyorum. (şahsi düşüncem)'' diye belirttim. Sizce sıkıntı olmayabilir.
Ayrıca günümüz şartlarında bahsettiğiniz çocuk yaşta evlendirme olayları istisnai durumlardır. Devlet bu tür durumları tespit ettiğinde müdahale etmektedir. Ha görücü üsülünün günümüz şartlarında uygulama şekli; tavsiyeden ve tanıştırmadan ileriye gitmemektedir. Genel de de iyi niyetli ve faydalı bir davranıştır.
Bir insanın başka bir insanla anlaşarak evlenmesi örf ve adetlerimize aykırı değildir. Aynı şekilde evlenecek insanlara yardımcı olunması amacıyla kişilerin aileleri, akrabaları ve arkadaşları tarafından birbirine uygun görülerek tanıştırılmasında ne sakınca vardır. Münferit olayları örf ve adetmiş diye değerlendirerek genele mal etmek yanlış olur. Kaldi ki bahsi geçen konumuzun da dışındadır.
Arkadaşlar Ahmet ile Ayşenin ayrılması en mantıklı sonuçtur. Ayşenin de Ahmetinde yolu açık olsun. Artık Ayşe çocuksuzmu kalır ilerde allah nasip edermi kimse bilemez.
Kader kısmet.
Hiç bir aşk bu kadar eziyete değmez diye düşünüyorum.
Doğru kararı aldığınıza inanıyorum. Bahtınız açık olsun ..