Re: Evlilikte Maddi Birikimler
Yardımınız için çok teşekkür ederim.Dava dilekçesinde cinsel yönden eşime ilgisiz olduğum da yazılomış.Eşimin sürekli bir başka ilçede olması beni aile yaşantısından mahrum etmesi , herhangi bir konuda karar alınırken beni hiç ciddiye almayıp kendi başına hareket etmesi gibi durumlardan doılayı ona olan ilgim azaldı.Son 3 aydır psikiyatrik tedaivi görüyorum ve doktorum da evliliği kurtarmak için asıl çaba göstermesi gerekenin eşim oldduğunu teşhis etti.Başta doktora gitmeyi teklif eden hatta randevu alan eşimdi.Fakat doktorun eşimin hatalarını teşhis etmesinin ardından eşim bu defa doktora gitmekten de vaz geçti.Doktor cinsel problemin fiziksel değil psikolojik olduğunu söylemişt.Dolayısıyla eşimin doktora gitmekten vaz geçmesi ve hatta bunu sonradan lüzumsuz görmesi var olan ve psikolojik temele dayanan cinsel problemin çözümü için çaba göstermekten de vaz geçmesi anlamına geliyor.
Eşim, kayınpederimin müdaheleri karşısında evliliğini korumak adına birşey yapmadı.Hatta onunla bir oldu.Eşimden herhangi bir hakaret küfür v.s .iştmedim.Ancak kayınpederim eşimin kendi sorunlarımızı ona yansıtması sonucu tarafıma çok ağır hakaret ve küfürlerde bulundu.Yani eşim ailkesini her zaman evliliğinin önünde tuttu.
""Eşim daha önce bir evlilik yapıp boşanmış.Elime ulaşan dilekçede hep bundan dem vurularak eşimin daha önce yaptığı evlilikten dolayı onu sürekli rencide ettiğim iddia edilmiş..Halbuki ben evlenirken eşimin dul olduğunu bilerek evelendim .Dolayısıyla bu iddianın tutarlı bir tarafı yok.Ancak bu rencide etme iddiasına dayanarak yüklü bir tazminat talep ediliyor..""
demişsiniz.
Eğer bu iddiasını babasını mahkemede şahit olarak dinletir ve babası mahkemede bu yönde sizi suçlar ve hakimi ikna ederse, eşiniz tazminat alabilir. Tabi maddi gücünüz doğrultunuzda.
Bu arada nafaka ve mali durumunuz için araştırma yapılacak bilginiz olsun.
Ancak yalancı şahitlik yaparsa olur.Ama onun eşimin babası olması ne derce etkiler oalyı.Sonuçta arada kan bağı var.Ayrıca direk şahit olamasalar da benim o karakterde birisi olmadığım yolunda çevremde pek çok şahit var.
Bu saatte zahmet verdim size.İlginiz için çok teşekkür ederim.
Alıntı:
Müstezad rumuzlu üyeden alıntı
Eşim, kayınpederimin müdaheleri karşısında evliliğini korumak adına birşey yapmadı.Hatta onunla bir oldu.Eşimden herhangi bir hakaret küfür v.s .iştmedim.Ancak kayınpederim eşimin kendi sorunlarımızı ona yansıtması sonucu tarafıma çok ağır hakaret ve küfürlerde bulundu.Yani eşim ailkesini her zaman evliliğinin önünde tuttu.
Bu iddianızı mahkemede şahitlendirmelisiniz. Bir telefon konuşmasından bahsettiniz, kayınvalideniz il olan konuşmanızı. bunu duyan var demiştiniz. Bu kişi size şahit olur mu bunu bence sorun. Çünkü arada çocuk olduğu için genelde yuva yıkılmasın diye şahit olmaya yanaşmıyor bazı insanlar. Bu seferde adalet sizden yana değil, karşıdan yana oluyor.
İddialarınıza eşinizin müşterek evinizi terkettiğini de ilave ettirin.
Çocuğunuzu görme konusunda da şahsi münasebet kurulması konusunda da mahkemeye talepte bulunun.
Bu konuda şahitim var ve şahitlik yapmayı kabul ediyor.
Alıntı:
Ancak yalancı şahitlik yaparsa olur.Ama onun eşimin babası olması ne derce etkiler oalyı.Sonuçta arada kan bağı var.Ayrıca direk şahit olamasalar da benim o karakterde birisi olmadığım yolunda çevremde pek çok şahit var.
Bu saatte zahmet verdim size.İlginiz için çok teşekkür ederim.
Rica ederim.
Yarın ilk iş boşanma konusunda iyi bir avukat bulun.
Burada bahsettiğiniz üm konuları bu avukata hem yazılı hem sözlü olarak anlatın.
Avukatınız savunmanızı madde madde yaparak cevaplasın.
Gerek sizi cinsel olarak, gerekse müşretek evinizi ihmal ediyorsa eşinizi bunu kesinlikle ekletin.
Ve bundan sonra sakın ne telefonda ne de yüzyüze hakaret ya da küfür etmeyin.Ellerine koz vemeyin.
Çekişmeli boşanma kolay değildir.
İddiaların şahitlerle ispatlanması önemlidi unutmayın. Ve tabiki hakimin de kanaati önemlidir.
Dava dilekçesine karşı iki sayfa itiraz yazısı yazdım.Karşı dava için de bu akşam dilekçe hazırlamaya başladım.Tamamlanınca her iki metinle avukata gidip durumu değerlendireceğiz.
İlginize çok teşekkür ederim.
Alıntı:
Yardımınız için çok teşekkür ederim.Dava dilekçesinde cinsel yönden eşime ilgisiz olduğum da yazılomış.Eşimin sürekli bir başka ilçede olması beni aile yaşantısından mahrum etmesi , herhangi bir konuda karar alınırken beni hiç ciddiye almayıp kendi başına hareket etmesi gibi durumlardan doılayı ona olan ilgim azaldı.Son 3 aydır psikiyatrik tedaivi görüyorum ve doktorum da evliliği kurtarmak için asıl çaba göstermesi gerekenin eşim oldduğunu teşhis etti.Başta doktora gitmeyi teklif eden hatta randevu alan eşimdi.Fakat doktorun eşimin hatalarını teşhis etmesinin ardından eşim bu defa doktora gitmekten de vaz geçti.Doktor cinsel problemin fiziksel değil psikolojik olduğunu söylemişt.Dolayısıyla eşimin doktora gitmekten vaz geçmesi ve hatta bunu sonradan lüzumsuz görmesi var olan ve psikolojik temele dayanan cinsel problemin çözümü için çaba göstermekten de vaz geçmesi anlamına geliyor.
bu bahsettiğiniz doktoru mahkemeye şahit gösterirseniz, eşinizin bu konudaki iddiasını da çürütebilirsiniz.
Öncelikle bu doktorunuza gidip eşinizin açtığı dava kağıdını da alın ve sizi suçladığını gösterin. Size şahit olursa işiniz kolay.
Bu gece ki bu son sorum:)..Bunu da cevaplarsanız rahat bırakacağım sizi:)
Doktor dediniz.Evet aynı şeyi düşünüyorum.Ancak doktor şahitliği kabul etmezse mahkemede hakimden böyle bir talepte bulunma hakkım var mı?Yani hakim kararıyla doktor en azında yazılı olarak dinlenebilir mi?