İş akdinizin yazılı olarak feshedildiği tarafınıza bildirilmedikçe işe gitmeye devam edin.Alacaklarınız ödenmeden de söz konusu evrakları imzalamayın, ödemezlerse İş Mahkemesi'nde dava açın.
Printable View
İş akdinizin yazılı olarak feshedildiği tarafınıza bildirilmedikçe işe gitmeye devam edin.Alacaklarınız ödenmeden de söz konusu evrakları imzalamayın, ödemezlerse İş Mahkemesi'nde dava açın.
Bizim de şirketimiz maaşları düşürdüğünü 6 gün içinde kabul edip yeni maaşımızı onaylamazsak iş akdimizi sonlandıracağını söyledi. Ben 6 gün içinde imzalar isem daha sonra başka iş bulup ayrılırsam kıdem +ihbar tazminatı hakkım yanar mı? Çünkü bu imzayı dayatılan zor koşullar altında attığımız gerçeği sabit. Böyle bi durumuda yargı kurumu çalışandan yana karar verir mi ? 6 gün içinde yeni bir iş bulma imkanımız olmadığı için mecburen imzalamak zorundayız.
6 işgünü içinde söz konusu evrakı imzalar iseniz artık değişikliği kabul etmiş sayılırsınız ve daha sonra haklı başka bir neden olmadan(sırf ücretin düşürülmesine dayanarak) işten ayrılırsanız kıdem tazminatı talep edemezsiniz.
Sayın Ulaş Değirmenci cevaplarınızdan anladığım kadarıyla bir işveren avukatı olmalısınız. 2 çocuklu bir adama imzalamaz isen seni kovarım demekle beynine silah dayayıp imzalatmak arasında ne fark vardır sorarım size. 6 gün içinde bu ortamda yeni bir iş bulmayacağıma göre tabii ki zorla imzalayacağım. Notere gidip bunu imzalıyorum ama işten kovulma tehdidi ile yapıyorum dersem ileride bunu mahkemede kullanarak tazminat talep edebilir miyim ? Çalışana yardımcı olacak öneriler sunabilirseniz sevinirim . İşveren veya IK uzmanı bakış açısında verilen cevapları zaten biliyorum. Teşekkürler
Verilen cevap,çalışana,çalışmayana,çalıştırana,çalıştırmay ana göre değil iş kanununa göre verilmiştir.
Noter huzurunda size bunu imzala yoksa işten atarım diye tehditte bulunarak imzalatılırsa bu belge,elbette elinizde önemli bir delil olabilir.Ancak bu belgeye dayanarak işlem yapabilmeniz için 6 günlük hak düşürücü süreden gene kurtulamayacaksınız.