- 

Re: Uyuşturucu Cezası 
		Sn.aslı can,anlatımınız yetersiz olduğundan vereceğimiz bilgilerde kısıtlı olacaktır.Öncelikle DGM'nin geçmiş tarihlerde kaldığını ve yerlerini Ağır Ceza Mahkemlerinin aldığını belirtelim.Nişanlınızın davası ağır ceza mahkemesinde görülecektir.Anlatımınıza göre nişanlınız Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak suçlaması ile yargılaması yapılacaktır.Nişanlınızın vermiş olduğu ifade mahkemenin hüküm tesis etmesinde tek başına yeterli olmamakla birlikte yakalanan diğer şahısların vermiş olduğu ifadeler polisin elde etmiş olduğu deliller,Adli tıptan gelecek raporlar ve mahkemece değerlendirmeye esas alınacak diğer deliller verilecek kararde etkili olacaktır.Sizin anlatımınızdan hareket edersek nişanlınızı bekleyen sonuçlar: 1) Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi, bir yıldan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Kendisi tarafından kullanılmak üzere uyuşturucu veya uyarıcı madde etkisi doğuran bitkileri yetiştiren kişi, bu fıkra hükmüne göre cezalandırılır.

(2) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişi hakkında, tedaviye ve denetimli serbestlik tedbirine hükmolunur.
 Nişanlınız sadece kullanıcı ve bunu ispat edebiliyor ise  2.maddeye dikkate almanız gerekiyor tabi geçmiş durumuda çok önemli yani sabıka kayıtları ayrıca bu konu ile ilgili daha fazla bilgi gereksinimi duyarsanız TCK-183 müteakip maddeleri ile 192 maddelerine bakabilirsiniz.........

- 

2 kilo ciddi bir rakam. Bu orandaki bir madde ile kendisini içici olarak kabul ettirebilmesi çok zor. Günde 1 gram içse 5 senede anca bitirir. İLk mahkemede salıverilme olasılığı bence düşük. Bundan 5 sene önce bir tanıdığım 1 kilo ile evinde yakalanmıştı. 4 ay içeride tuttuktan sonra tahliye ettiler fakat daha sonra  ceza çıktı, teslim olup 1 sene daha yattı. 

- 

arkadaşlar hukukçu veya hukuk alanlarını yakından takip eden sevgili arkadaşlar dışardan bir veya iki avukatla görüştüm ilk mahkeme çıkma olasılığı yüksek dediler inşallah öylede olur tedaviden faydalanabilir dediler bana cevap yazarsanız bu konu ile ilgili inanın ki çok sevinicem şimdiden göstermiş olduğunuz zahmetlere çok teşekkür ederim saygılar..... 

- 

arkadaşlar  üzgün ve sabırsız bir şekilde cevaplarınızı bekliyorum :(:( 

- 

hala bekliyorum cevap verin rica ediyorum ama :(  :(  :( 

- 

slm aslıcan. nişanlınızın durumu olaydaki delillere göre netleşir . uyuşturucu satıcılıgından ( torbacılıktan ) dolayı tutuklama olmuş . anladıgım kadarıyla nişanlınız torbacını evinde paket oluyor . hakikaten içiciyse mahkeme tahliye olur . ama içici pozisyonunda olsaydı büyük ihtimalle tutuklanmazdı . ifadelerini bilmeden konuşmak yersiz olur . 

- 

ev ona ait değil o yanındakilerin bu olaylardan sabıkası varmış nişanlımın ise yoknöbetçi mahkeme tutuklamış hemen ama tanımıyorlarmış birbirlerini eve gidiş sebebi ise bir arkadaşını aramak amaclı offf ilk mahkeme çıkar diolar ne olur sizde bi moral verin hoşçakalın görüşmek üzere:( 

- 

Bizim verdiğimiz bilgiler hukuki boyuttadır.Hiçbirimiz kendimizi görevli  kılarak (Mahkeme)ilk duruşmada çıkar diye kesin bir cümle kuramayız.Ayrıca psikolojik destek alabilirsiniz. 

- 

sevgili arkadaşlar bir ufacık bilgi bekliyorum sizden saygılar....:( 

- 

Yukarıda verilen bilgiler,beklentilerinize cevap verecek kadar ufacık değil mi?