forumda yeni olduğum için km gönderemiyorum
çok teşekkür ederim saygılar sunarım
Printable View
forumda yeni olduğum için km gönderemiyorum
çok teşekkür ederim saygılar sunarım
karşı avukatlar itiraza ret davasını ne şekilde ve neye dayanarak açabilirler?
itiraza red davası açmaları durumunda ne yapabilirim?
zaman aşımını bana anlatabilirmisiniz.
bu durumda zaman aşımı mümkün müdür?
Sizin olayınızda sizin verdğiniz bilgilere göre zaman aşımı yoktur. Borçlar kanunu 125. maddeye göre sözleşmeye dayanan alacaklar için zaman aşımı süresi 10 Yıldır.
İtirazın iptali veya kaldırılması davası açılması halinde kaybeden taraf %40 icra inkar azminatı öder.
Siz 269 YTL asıl alacak, %192 oranlı 6 yıllık faiz 3453 YTL diye yazdınız. BU oranlı bileşik faize hiçbir mahkeme doğru demez.. Borçlar kanunu 101. madde açık. Ayrıca 104. madde ve banka kartları yasası 26. madde de aynı şeyi söylüyor. Sözleşmedeki haksız şart sayılacak bir faiz oranıdır bu tefeci faizi bile demek mümkün değildir.
Doğal olarak itirazınızda haklı olduğunuz kabul edilir. Hukuksuz olan faizin büyük bir bölümü iptal edilir , iptal edilen bölüm nedeni ile %40 icra inkar tazminatına hükmedilir. Kİmse kazanamayacağı bir davaya para yatırmaz.
BU yazdıklarım tamamen sizin verdiğiniz bilgilere dayanır.
Değerli Phantom of law
sizin daha sonradan da verdiğiniz bilgiler doğrultusunda gerekenleri yaptım.
şu anda beklemedeyim. sonuç ne olacak bilemiyorum.
tekrar yardımlarınız ve verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür eder saygılar sunarım
Sevgili Akif 58
sizin durumunuz ve itirazınız son derece haklı. Takipte Pek çok hukuka aykırı durum var. Alacaklı İstanbul da, Siz Antalya da takip ise Ankara dan açılmış. Kusura bakmasınlar ama HUMK kanununun yetkilere ilişkin tüm hükümlerine aykırı bir durum bu. Rahat olun ben bu takipten bir sonuç çıkmayacağını düşünüyorum. İtiraz ettiğinize dair belgeyi aldınız ve saklıyorsunuz sanıyorum.
Saygılarımla.
evet titizlikle saklıyorum.