asliye hukuk mahkemesine reddi miras için dilekçe ile başvurabilirisniz.birde nufüs kayıt örneği ve veraset belgesi istenir sizden
Printable View
asliye hukuk mahkemesine reddi miras için dilekçe ile başvurabilirisniz.birde nufüs kayıt örneği ve veraset belgesi istenir sizden
yardımlarınız için teşekkür ederim;yanlız bir konuda yardımlarınızı daha rica ediceğim veraset nerden ve nasıl cıkar şimdiden teşekkürler...
Değerli Arkadaşlar;
uzun süredir görmediğim babam vefat etti ben mirasını red edeceğim vefatı yaklaşık 2 ay gibi bir süre önceydi öğrenmek istediğim 3 ay içinde başvurma hakkımın olduğunu siz değerli arkadaşlarımdan öğrendim sormak istediğim bu üç ay içinde dava açılmış ve sonuçlanmış mı ? olması gerekiyor yoksa bu üç ay içinde sadece dava açmam yeterlimi simdiden cevap verecek olan arkadaşlarımıza ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.
Süresi olarak 3 ay içinde reddi miras davası açılabiliyormus öğrenmek istediğim bu üç ay içinde dava sonuçlanmalımı yoksa üç ay içinde rededi miras için sulh mahkemesine başvurmamız yeterlimi ilginiz için teşekkür ederim.
Cevabı zaten sorunuzun içinde var.
İlgili kanun maddesi de şöyle:
MADDE 609.- Mirasın reddi, mirasçılar tarafından sulh mahkemesine sözlü veya yazılı beyanla yapılır.
Reddin kayıtsız ve şartsız olması gerekir.
Sulh hakimi, sözlü veya yazılı ret beyanını bir tutanakla tespit eder.
Süresi içinde yapılmış olan ret beyanı, mirasın açıldığı yerin sulh mahkemesince özel kütüğüne yazılır ve reddeden mirasçı isterse kendisine reddi gösteren bir belge verilir.
Tutanağın ve kütüğün nasıl tutulacağı tüzükle düzenlenir.