Re: Batmış Limited Şirketin yerine yeni şirket
Sayın Gülten,
LTD. şirketin borçları nedeniyle tasfiye süreci ve aynı şirketin borçlarından dolayı iflasını açıklaması arasında ne fark var.
Bu yöntemlerden hangisi iletişim kuramayan %50 hisseye sahip 2 ortaklı bir LTD. için daha iyi olur(Diğer ortak kapakmaya ve hissenin 3. bir şahıs aracılığıyla devrine yanaşmıyor)
Bu konu için 9 Ocak'ta işlemleri başaltmak istiyorum. Bu zamana kadar yanıtlayabilir misiniz?
İyi çalışmalar.
Re: Batmış Limited Şirketin yerine yeni şirket
Alıntı:
eabanoz rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Gülten,
LTD. şirketin borçları nedeniyle tasfiye süreci ve aynı şirketin borçlarından dolayı iflasını açıklaması arasında ne fark var.
Bu yöntemlerden hangisi iletişim kuramayan %50 hisseye sahip 2 ortaklı bir LTD. için daha iyi olur(Diğer ortak kapakmaya ve hissenin 3. bir şahıs aracılığıyla devrine yanaşmıyor)
Bu konu için 9 Ocak'ta işlemleri başaltmak istiyorum. Bu zamana kadar yanıtlayabilir misiniz?
İyi çalışmalar.
Merhaba, soru bana yöneltilmemiş ama zamanınız kısa olduğu için - Sayın Gülten'den de özür dileyerek - size yardımcı olayım dedim:
Tasfiyeyi siz ortaklar kurulu kararıyla yaparsınız veya ortaklardan biri muhik sebeplerle şirketin feshini isteyebilir. Bir şirket iflas aşamasına gelmeden de feshedilebilir. Bunun tabiki prosedürü var ona da ticaret odasının web sitesinden bakabilirsiniz. Şirketin iflası ise şirketin alacaklarının şirket borçlarını karşılamak için yeterli olmaması halidir. Diğer bir deyişle bir şirketin borcu alacaklarından fazla ise o şirket iflas eder. İletişim kuramayan ortaklar için tek seçenek mahkemedir ama unutmayın ki şirketin feshini talep edebilmeniz için bunu muhik sebeplere dayandırmanız gerekli. Ben pişman oldum, vazgeçtim, şirket mirket istemiyorum, feshedelim demekle feshedemezsiniz. Eğer şirkette müdür konumundaysanız şirketinizin vergi borçlarından da mal varlığınız nispetinde sorumlu olduğunuzu unutmayın. Kolay gelsin.
Cevap: Re: Batmış Limited Şirketin yerine yeni şirket
hocam öncelikle saygılarımı sunuyorum.
sormak istediğim, ben 2 ortaklı bi ldt şirketi ortağıyım, %50 şer olarak hisselerimiz bulunuyor. şirketimiz kurulduğundan bu yana müdür ortağım olmuştur. şirketimiz batarsa şirket malları borca yetmediğinde benim şahsi mallarıma el konurmu ve bir sorum daha olacak şu an şirketimizin riski bulunmamakta, ben şirketimin borcuyla hissesini başka bir şahısa devrede bilirmiyim? devredersem ilerde ödenmeyen borç olursa beni bağlarmı?
ilginize teşekkür ederim.
Cevap: Re: Batmış Limited Şirketin yerine yeni şirket
hocalarımdan herhangibiri yanıtlarsa minnettar olurum. saygılarımla.