Re: Kontrat Dolmadan Evden Çıksam
Tamam, böyle güzel bir tarz, yüksek öğrenim gören bir genç için çok daha uygun ve yakışır.
En öncelikle, bir 3. ortak daha bulup sıkıntıyı atlatmanıza çok sevindim.
Şimdi tabii ilk 2 mesajında farklı bir sorun sormuştun, bizde o soru üstünden cevap vermeye çalışmıştık. Şimdi şu son mesajda farklı bir sorun var.
İlk mesajında :
Evi emlakçıdan kiralamıştık. Sözleşmede kira ödeme günü olarakda son gün dündü. Yani kira ödeme günü 1gün geçmiş durumda. Biz kirayı ödeyemedik. Ben bu durumda evden çıkmak istiyorum. Fakat sözleşmenin dolmasına 9 ay kadar daha var. Bunu gidip emlakçıya belirtsem ve bu ayın kirasınıda versem depozitomuda alarak sözleşmeyi iptal ederek gelecek ay evden çıkabilir miyim?
idi.
Şimdiki halde sorun:
28 gün beleş oturup kaçıp giden kira ortağı ve babasının kefaleti ile nasıl bir yol izlemeliyiz?
oldu.
Ben elimdeki kaynakları bir araştırayım ama deneyimli hukukçularımız daha çabuk ve doyurucu bir cevap verebilirler.
Kirayı ödeyebilecek gücünüz varsa evden çıkma madem memnunsun. Toplam ödediğiniz kira paralarını belgelendir ve kelek atan arkadaşının babasına noterden ihbar çekerek üçte birini ödemesi için ödeme emri çıkart ama avukatsız zor olur bu işler tabi masraf demek avukat. En iyisi orda oturmaya devam et ama hemen yeni bir arkadaş bul kafana uyan ve yine üç kişi devam edin.
Re: Kontrat Dolmadan Evin olumsuz şartlarından dolayı evden ayrılacağız ev sahibi depozitoyu vermem diyor.
arkadaşlar öncelikle tüm herkesin bayramını kutlarım...
verdiğimiz depozitoyu geri vermiyor ev sahibi:(
eve eylül 10 da taşındım. tabiki o zamanlar havalar sıcak olduğu için evde hiç bir problem yoktu. havalar soğumaya, yağmurlar yağmaya başladığından itibaren evin çatısından evin içine su akmaya başladı. duvarlar nemlendi ve yeşillendi. evin mutfak kısmında parkelerin altından geçen su borularında arıza çıktı. o yapıldı. ama parkeler tabiki ev sahibi tarafından yaptırılmadı emaneten takılmaya çalıştı.ama parkeler şiştiği için ne fayda:( tabiki böyle bir evde oturmak imkansız:(biz ev bulursak çıkacağız dedik 1 ay filan oluyor. o da tamam bulun bende yeni kiracı bulayım ondan alınca size depozitonuzu vereyim dedi. tamam dedik anlaştık bizde ev bulduk yeni ev sahibine de evi başkasına kiralamasın diye 100 ytl kapora verdim. aradım şimdi de çıkamazsınız diyor. depozitoyu vermem,kiracı gelmeyecekmiş eşinden ayrılcakmış filan. kendim gelip oturcam diyor . kontrat dolmadığı için çıkarsanız depozitoyu vermem diyor. arkadaşlar sizce ne yapabilirim acele cevap vererek yardımcı olursanız sevinirim. iyi günler..
Re: Kontrat Dolmadan Evin olumsuz şartlarından dolayı evden ayrılacağız ev sahibi depozitoyu vermem diyor.
Alıntı:
iyimserol rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar öncelikle tüm herkesin bayramını kutlarım...
verdiğimiz depozitoyu geri vermiyor ev sahibi:(
eve eylül 10 da taşındım. tabiki o zamanlar havalar sıcak olduğu için evde hiç bir problem yoktu. havalar soğumaya, yağmurlar yağmaya başladığından itibaren evin çatısından evin içine su akmaya başladı. duvarlar nemlendi ve yeşillendi. evin mutfak kısmında parkelerin altından geçen su borularında arıza çıktı. o yapıldı. ama parkeler tabiki ev sahibi tarafından yaptırılmadı emaneten takılmaya çalıştı.ama parkeler şiştiği için ne fayda:( tabiki böyle bir evde oturmak imkansız:(biz ev bulursak çıkacağız dedik 1 ay filan oluyor. o da tamam bulun bende yeni kiracı bulayım ondan alınca size depozitonuzu vereyim dedi. tamam dedik anlaştık bizde ev bulduk yeni ev sahibine de evi başkasına kiralamasın diye 100 ytl kapora verdim. aradım şimdi de çıkamazsınız diyor. depozitoyu vermem,kiracı gelmeyecekmiş eşinden ayrılcakmış filan. kendim gelip oturcam diyor . kontrat dolmadığı için çıkarsanız depozitoyu vermem diyor. arkadaşlar sizce ne yapabilirim acele cevap vererek yardımcı olursanız sevinirim. iyi günler..
Mağdur durumda olduiğunuzdan dolayı, derhal bir avukattan profesyonel bir yardım alın ve bilirkişi tesbiti yaptırın.Arkasından avukatınız gerekeni yapacaktır ve siz de bu kadar sorunlu bir evde yaşamak zorunda kalmayacaksınız..
Ferda Hanım öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.
Ev sahibine avukat aracılığıyla parayı alacağımı söyledim. o da param yok nasıl alcaklar dedi. bende evine haciz gelir gene alınır dedim para. o da hemen tatlıya bağladı işi. şimdi depozitoyu verecek gelen yeni kiracıdan alıp. iyi günler..
Alıntı:
iyimserol rumuzlu üyeden alıntı
Ferda Hanım öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.
Ev sahibine avukat aracılığıyla parayı alacağımı söyledim. o da param yok nasıl alcaklar dedi. bende evine haciz gelir gene alınır dedim para. o da hemen tatlıya bağladı işi. şimdi depozitoyu verecek gelen yeni kiracıdan alıp. iyi günler..
Gözünüz aydın.:)