Boşanmanız ve tekrar evlenmeniz samimi ise hakkınız bakidir,kıdem tazminatı alabilirsiniz.
Printable View
Boşanmanız ve tekrar evlenmeniz samimi ise hakkınız bakidir,kıdem tazminatı alabilirsiniz.
Maalesef cok samimi, yasadıgım sıkıntılar ve zorluklar, mucadelem bunları nasıl ispat edebilirim. ben eşime işle ilgili yasadıgım hic bir sıkıntıyı anlatamadım anlatsam, geleyim orayı yıkayım seklınde tepkiler verir asırı sınırlı bır kısıdır. ama herseye rahmen burada bir cocuk ve gecmısı olan bır yuva sozkonusu. evet calısan kadın herzaman favorımdır ama bunların hepsini dengede tutabilene helal olsun. herneşekilde olursa olsun işten ayrılmak durumundayım cunku eşimden tekrar ayrılmak ve cocugumun dengesini bozmak ıstemiyorum. bundan sonra tavsiye edebileceginiz bir şey var mı? bunu işyerime nasıl sunabilirim?
çok çok teşekkurler
saygılar.
İşvereninize durumu anlatan bir ihtar gönderin, daha önceki boşanmanızın çalışma saatleri ve iş yoğunluğu nedeniyle yaşanan sorunlardan kaynaklandığını da açıkça bekleyin,hatta ihtarnamenize gerekçeli boşanma kararını dahi ekleyebilirsiniz.. Tazminatınızı vermezler ise daha sonra dava açma yolunu deneyebilirsiniz..
İhtarı noterden onaylı ve iadeli taahhutlu yapmam gerekli heralde?
Böyle bir şekil şartı yok, belgeleri 2 nüsha olarak düzenleyip bir nüshasını işverene verip imzasını alabiliyorsanız bildirimi elden de yapabilirsiniz..Diğer hallerde noterden ihtarname göndermenizi öneririm.
Sayın Değirmenci,
İlginize çok teşekkurler, cok yardımcı oldunuz. iyi bayramlar diliyorum
Saygılarımla,
Emel
merhabalar
ben 01/08/2006 yılında bir işyerine başladım 10 ayda sigortam yapıldı ve 2007 yılının 12 ayının 28 inde işten çıkartıldım. yaklaşık 3 aydır maaş almıyordum ayrıca son çalıştığım ayında parasını vermediler harçlık niteliğnde paralar alıyordum her hangi bir bordro imzalamadım. ve maaşımı asgari üçret üzerinden gösteriyorlar aldığım paradan göstermiyorlar fakat işten ayrılmadan 1 ay önce ev kredisi çekmek için maaş yazısı istiyordu banka ve bende bu yazıyı aldım. imza sirküsüyle bankaya verdim maaşımı ıspatlayan yazı. işten ayrıldığımdan bu zamana kadar bana paralarını vereceğiz deyip oyaladılar. sabrettim ama dayanma gücüm kalmadığı için ne gibi işlemler yapabilirim ve firmaya noter aracılığı ile nasıl bir yazı gönderebilirim cevabını yazarsanız sevinirim. teşekkür ederim. ayrıca işten çıkarken her hangi bir imza atmadım.