Re: 3 yıllık süre hakkında
Bir şey soracam.2009 eylül ayında bu yasal 3 yıllık ayrı kalma sürem doluyor ve akabinde hemen mahkemeye vermeyi düşünüyorum.süreç nasıl olur yani gene uzadıkça uzarmı yoksa hemen bitermi bu konu.Tekrardan şahit tanık dinleme mevzuları olurmu.(Yasal ayrılık süresi benim açıp iptal olan davamın üzerine geçen süre.)
Ödeyeceğiniz nafaka ve tazminat belirlenene kadar uzar.
3 yıllık fiili ayrılığa dayanarak dava açtığınız için sizin kusurlu olduğunuz kabul edilir.
Yani tekrardan şahitler,tanıklar,deliller dinmlenmeyecek,dosya okunup tazminat ve nafaka tespiti yapılacak doğrumu anladım
3 yıldır birlikte olmadığınıza, aile birliğinin kurulmadığına dair şahitler dinlenecek.
Hakimde bu yönde kanaat oluştuğunda sizin ve eşinizin mali durum araştırması da sonuçlanınca eşinizin nafaka ve tazminat talebi olduysa bu karara bağlanacak. Eşinize muhtemelen uygun nafaka ve tazminat bağlanacak.
Bu zaman alacak bir süreçtir.
Siz nafaka ve tazminatı fazla bulup temyiz edeceksiniz, işler uzayacak.
Veya eşiniz az bulacak, yargıtay süreci başlayacak.
Yani 3 yıl dolduğunda 1 celsede boşanmak mümkün değil. Boşanma karara bağlandığında da arada mutabakat olmazsa taraflardan birinin temyize gitme ihtimali yüksek.
peki arkadaşlar 3 yıllık yasal süre sonunda açılacak davada tekrar avukat gerekirmi
Alıntı:
alemdarkurt rumuzlu üyeden alıntı
peki arkadaşlar 3 yıllık yasal süre sonunda açılacak davada tekrar avukat gerekirmi
Bir kişi her davayı kendisi veya baroya kayıtlı avukatı aracılığıyla açabilir.
Yani önceki davalarda avukat ne kadar gerekiyorsa, sonraki davalarda da o kadar gerekir.
bir şey daha sormak istiyorum.Umarım kurallara aykırı değildir.çünkü aynı konu başlığı altında ilgili konuyu açıp konu çöplüğü yapmamak için.
Şu anda temyizde olan mahkememizin sonucu muamma.7 ay oldu.Bu gün eşimden bana mesaj geldi.^yıllık yasal ayrılık süresi dolduğunda benim mahkemeye vermemin öneminin olmadığını kendisinin boşanmak istemeyeceğini beyan edip davayı uzatma yoluna gidip benim kendi yolumu çizmeme mani olacağını yazdı.
Merak ettiğim son mahkemeyi kendisi açtı,temyize hakimin reddettiği ve boşanmayı kabul etmediği kararı kendisi verdi,yasal süre dolunca benim açacağım davaya ise itiraz edeceği, boşanmayacağını beyan etmesi, hakimde art niyet oluşturmazmı.
Alıntı:
Bir şey soracam.2009 eylül ayında bu yasal 3 yıllık ayrı kalma sürem doluyor ve akabinde hemen mahkemeye vermeyi düşünüyorum.süreç nasıl olur yani gene uzadıkça uzarmı yoksa hemen bitermi bu konu.Tekrardan şahit tanık dinleme mevzuları olurmu.(Yasal ayrılık süresi benim açıp iptal olan davamın üzerine geçen süre.)
aynı durum benimde başımda.3 yıl önce davası redoldu karşı tarafın.3 yıl ayrılık başladı ve bitti.karşı taraf dava açtı şiddetli geçimsizlik adı altında.6 ay oldu benim son şahitler dinlenecek.hakimin bana dediği anlaşmalı ayrılın.yoksa bu mahkeme bir yıl daha sürer.2010 da ancak boşanırsınız demişti.yani anlaşmalı boşanma yapınız dedi.karşı taraf nafaka vermek istemiyor bende boşanmak istemediğimi beyan ediyorum uzadı yani.eğer eşiniz yeniden sizinle birleşirse bu dava düşer.bu yönden de düşünün.
nasıl işdir anlamadım.ben zaten 4 yıldır ayrıyım.yasal olarak 3 yıl dolunca bide 1 yıl git gelmi olacak.nasıl iştir anlamadım.Şahitlerim zaten var karşınında birleşme olmadığı konusunda.Amaç birleşmenin olup olmadığı ise soruda belli cevapta.birleşme oldumu olmadımı.evet yada hayır.dosya içerisinde karşılıklı beyanlarda mevcut.gereken şahitlerin beyanlarıda.daha ne aranırki.illa araya birileri yalancı şahit soksun,birileri uzatmak için uğraşsınmı
Alıntı:
nasıl işdir anlamadım.ben zaten 4 yıldır ayrıyım.yasal olarak 3 yıl dolunca bide 1 yıl git gelmi olacak.nasıl iştir anlamadım.Şahitlerim zaten var karşınında birleşme olmadığı konusunda.Amaç birleşmenin olup olmadığı ise soruda belli cevapta.birleşme oldumu olmadımı.evet yada hayır.dosya içerisinde karşılıklı beyanlarda mevcut.gereken şahitlerin beyanlarıda.daha ne aranırki.illa araya birileri yalancı şahit soksun,birileri uzatmak için uğraşsınmı
Daha önce defaatle ifade ettiğim gibi:
nafaka ve tazminat miktarının belirlenmesi zaman alacak.
Bunun için mali durum araştırması yapılır.