Re: Borçlu eşinin borç sorumluluğu nedir?
ben akrabamın evinde kalıyorum eşimde sokaklarda iş bulmaya çalışıp kardeşlerinde falan kalıyor. buna yaşamak denirse yaşıyoruz işte böyle..
Bu durumda zaten sizden maddi olarak bir şey almaları mümkün değil.Anne babanızın ya da akrabalarınızın evine hacizede yasal olarak gelmeleri mümkün değil.Allah yardımcınız olsun.Eşinizin piyasaya verdiği çek veya senet varsa kendisini takipleri devam edecektir.Sizi daha fazla rahatsız ederlerse savcılığa veya kolluk kuvvetlerine şikayet edin.Cep telinizi ve kaldığınız akrabanızı değiştirin....
zaten bankalar vs.. sadece haciz yolluyor dediğiniz gibi alacakları bişeyde kalmadı zaten aldılar herşeyi.
ama elden alınan borçlar var işte asıl sorun onlar tehdit edenler ailemin evine gelenler beni rahatsız eden onlar.
kaldığım akrabayı değiştirmek cep telimi değiştirmek değil sorun. bu borçlar benim değil ben bu insanları tanımam etmem bi suçum günahımda yok evli olmaktan başka neden kaldığım yeri değiştireyim bu insanların bunu yapma hakkı var mı? sonuçta yine bişey yapamıyorum işte bu hukuk ne zaman devreye girecek
gidip şikayet etsem bana bişey yapmamışlarki sormuşlar diyecekler işin içinde ölümle tehdit darp vs.. olmadan kimse bişey yapmaz illa bunlar mı olmalı ama olacak bu sefer olmadı ikincide olmadı üçüncüde olacak ...
neyse hepinize teşekkür ederim.
allah kolaylık versin. gercekten zor.