Re: Üçüncü kişi hakkında tazminat davası
Mahkemeye çağırılmasını istesek bu şahsın davaya gelmeme ihtimali olabilir mi?
İlk celseye gelmez ise hakim 2. celseye polis zoruyla getirilebiliyormuş...
Ama insanları polis zoruyla şahitliğe hakim zorlarmı bilemiyorum, sonuçta cinayet davası değil, mafya davası değil ve şahıs sanık değil, adı üzerinde şahit, bence gönüllü olmalı.
Adam/hanım isterse zaten gelir, gelmiyorsa zorlamanın mantığı yok...
Birde şahit olarak yazdığınız zaman sizin lehine konuşanlar olmalı mantık olarak...
QUOTE=zehrabetül;232730]Mahkemeye çağırılmasını istesek bu şahsın davaya gelmeme ihtimali olabilir mi?[/QUOTE]
Alıntı:
k.m.g rumuzlu üyeden alıntı
İlk celseye gelmez ise hakim 2. celseye polis zoruyla getirilebiliyormuş...
Ama insanları polis zoruyla şahitliğe hakim zorlarmı bilemiyorum, sonuçta cinayet davası değil, mafya davası değil ve şahıs sanık değil, adı üzerinde şahit, bence gönüllü olmalı.
Adam/hanım isterse zaten gelir, gelmiyorsa zorlamanın mantığı yok...
Birde şahit olarak yazdığınız zaman sizin lehine konuşanlar olmalı mantık olarak...
QUOTE=zehrabetül;232730]Mahkemeye çağırılmasını istesek bu şahsın davaya gelmeme ihtimali olabilir mi?
[/QUOTE]
tabi zorla olmaz gelip doğruyu söyleyecek değil en azından neden ilişkisi olduğu hkda belki bişeyler çıkar.En azından hala otomatik ödeme talimatı verip eşimin bayanın faturalarını ödediğine bi açıklama gelir.
Sn. Dardayımın davasında 3. Taraf gelmiş, ama herkes gelirmi, gelmek istermi? Bence hayır...
Hakim sırf şahit olsun diye polis zoruyla getirtirmi, tammüller nedir bilmiyorum...
tabi zorla olmaz gelip doğruyu söyleyecek değil en azından neden ilişkisi olduğu hkda belki bişeyler çıkar.En azından hala otomatik ödeme talimatı verip eşimin bayanın faturalarını ödediğine bi açıklama gelir.[/QUOTE]
Alıntı:
Sn. Dardayımın davasında 3. Taraf gelmiş, ama herkes gelirmi, gelmek istermi? Bence hayır...
Hakim sırf şahit olsun diye polis zoruyla getirtirmi, tammüller nedir bilmiyorum...
tabi zorla olmaz gelip doğruyu söyleyecek değil en azından neden ilişkisi olduğu hkda belki bişeyler çıkar.En azından hala otomatik ödeme talimatı verip eşimin bayanın faturalarını ödediğine bi açıklama gelir.
İlk celsede gelmese bile 2 ncide geldiler. Tanık mahkemeye gelmek zorunda, ancak tanıklık yapıp yapmama serbestisi var. İsterse "ben tanıklık yapmak istemiyorum" diyebilir. Ama bunu mahkemede söylemek zorundadır.
Alıntı:
Dardayımın davasında gelmişler, ama herkes gelirmi yada hakim polis zoruyla getirtirmi bilmiyorum...
[/QUOTE]
evet dardayımın davasına gelmişler,nasıl ikna olmuşlar acaba.Gelmesi çok önemli benim davamda mutlaka isteyeceğiz.Yani tanıklık yapmıyacağını belirtmek içinde davaya gelmesi gerekir öylemi?
İkna yok, siz mahkemeden talep ediyorsunuz, gerisini mahkeme hallediyor, ister zorla, isterlersede isteyerek geliyorlar....
evet dardayımın davasına gelmişler,nasıl ikna olmuşlar acaba.Gelmesi çok önemli benim davamda mutlaka isteyeceğiz.Yani tanıklık yapmıyacağını belirtmek içinde davaya gelmesi gerekir öylemi?[/QUOTE]
Gelsinde nasıl gelirse gelsin.Bekleyip görücez.Umarım dardayım kadar şanslı olurum..
Soru ve cevaplarımıza hukukçu üyelerimizdende yorum gelse daha iyi olur gibi geliyor, yanlış yönlendirme yapmış olmayalım...