Haklısınız size katılıyorum.
Avukatın müvekkiline bilgi verme yükümlülüğü meslek kurallarının 31-34-42-43 ve 45.maddelerinde düzenlenmiştir.
Printable View
Sayın üyelerimiz, Sayın Ulaş Değirmenci'nin cevabı aslında yeterli.
Konuya avukat gözüyle bakmamız ise son derece doğal, çünkü avukatız, çünkü mesleğimizi de meslektaşlarımızı da seviyoruz.
Bir avukatın müvekkiline keyfi olarak cevap vermemesi diye bir olguya ben şahsen inanmıyorum. Avukat hasta olabilir, yurtdışında, başka şehirde, bir konferansta, uzun sürebilecek bir kongre hazırlığında, doktora tezini yazma aşamasında, belirli aylarda artan duruşma furyasında da olabilir.
Size karşı kişisel bir husumet oluşmadıysa (iş nedeniyle oluştuğunu hiç görmedim) sizinle konuşmaması mümkün değildir. Şayet dava kaybedildi, onun için aramıyor, bana cevap vermiyor diyorsanız, bunda yanılırsınız. Avukatlar dava kazanır da kaybeder de. Profesyonel mesleklerde her zaman olumlu sonuç alınamaz. Üstelik diğer yargılama süjelerinin olduğu bir ortamda avukatın kendinden kaynaklanmayan kusur çok daha fazladır. Sırf dava kaybedildi diye bir avukatın sizinle konuşmadığını düşünmemelisiniz.
Sayın yozcan; Noterden azilname çekeceğinize size şu yolu tavsiye ederim.
Avukatınıza konu hakkında bilgi istediğinize dair yazılı dilekçe gönderip, örneğin 10 gün içinde cevap vermezse vekalet ilişkisini haklı nedenle feshedeceğinizi bildirebilirsiniz. (Noterden de yapabilirsiniz, maliyet düşük olsun diyorsanız iadeli taahhütlü mektup ile de olur).
Sayın pekerol, verilecek bilgi olup olmadığını bilmediğimize göre sadece emin olabilmeniz için size de sayın yozcan'a önerdiğim yolu tavsiye ederim. Her zaman söylediğim üzere avukat müvekkil ilişkisi güven ilişkisidir, basit nedenlerle bu ilişkiyi zedelemenin özellikle müvekkile hiçbir faydası olmayacağı gibi zararı da olur.
Sayın Feyz Pazarbaşı
Avukat hasta olabilir, herhangi bir problemi olabilir, işleri çok yoğun olabilir vs vs ama ne olursa olsun iki dakikalık bir telefon görüşmesi yapmaya hiçbiri mani değildir. Sonuçta bu bir iştir bunu bir bedel karşılığında yapmaktadır.
Nacizane ufak bir sorum var..Herhangi bir müvekkiliniz 10 kere sizi arayıp yanıt alamıyor ve sizde geri dönüş yapmıyorsanız bu müvekkilin önemsenmediği anlamına gelmez mi ?
Aslında tam olarak sıkıntım sayın pekerol'un yazdıklarıdır. Bilgi vermiyor ve görüşmek istemiyorsa söylemesi yeterli mevcut duruma göre başka avukatla anlaşmaya veya devam etmek istemiyosa avukat-müvekkil ilişkisini bitirip ayrılırız. Ama bunuda yapmamakta...
"basit nedenlerle bu ilişkiyi zedelemenin özellikle müvekkile hiçbir faydası olmayacağı gibi zararı da olur"
Bunun yüzünden azilname göndermek veya herhangi bir ihtarname çekmek istemiyorum. Çünkü oluşabilecek iki sorun var dediğiniz gibi ya ilişkimiz zedelenir ya da en kötü ihtimalle davalık oluruz.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz cevaplardan ötürü en iyisi yarın sabah noter yolunu tutup şu işi halletmek başka türlü yoluna girmeyek gibi.
İyi Çalışmalar
Bu konuda şunu eklemek zorundayım; Avukatın yükümlülüğü davası hakkında dakika başı bilgi isteyene bilgi vermek değildir.
Duruşmanın neticesini ve gerekenleri bildirir ve yapılacak başka işlem yoksa bir sonraki duruşmaya kadar beklenmelidir. Yoksa avukat kimsenin ELEMANI değildir.
ben görüşümü söyledim. esasen avukatlık mesleğini seviyorum. bu başlıkta avukat arkadaşı da tanımıyorum, müvekkil arkadaşı da... tahminim avukat, müvekkile "kıl kaptı, muhatap olmuyor..." ama bu iş küçük çocukların "al gazoz kapaklarını, ver misketlerimi" meselesi değil ki... bir şekilde müvekkil arkadaşın tatmin olması gerekiyor... olumlu veya olumsuz hiçbir cevap yok. insanı sinir eden nokta işte burası...
yargıtay kararı 4 ay önce onadı yalnız avukatım hala elimizde karar olmasına rağmen hiçbir işlem yapmamakta sorduğum zaman anlaşmak üzereyiz demekle yetiniyor sadece...avukatımı azletsem anlaşmış olduğum ücreti öder miyim ? 4 aydır kararı kesinleşmiş olan davayı savsaklaması haklı neden olabilir mi ?
sayın Yozcan, Yargıtay dosyanızı onadı mı, iade mi etti. Çelişkili sorular sorup burada kendinizi acındırmayın. Avukatınızla aranızda ne problem olduğunu bilemiyoruz. Bazıları da, hemen avukatı suçlamış.
Davanın ne olduğunu, kararın ne olduğunuz, avukatın müvekkili ile görüşmemesinin sebebini bilmeden görüş belirtmek yanlış olur.
Siz en iyisi, mahkeme kalemine gidip davanın sonucunu öğrenin. Gerçi biliyorsunuzdur da, neyse
Dosyamız onandı karar leyhimize kesinleşti.. Kendimi neden acındırıyım ne gibi bir kazanç sağlayabilirim ?
Davayı kazandım, karar onandı ama bu kararın üstünden 4 ay geçmesine rağmen hala beklemedeyim..Sebep yok görüşme yok tek açıklama anlaşmak üzereyiz ?
Ek olarak kazanılmış bir davada hakkın kaybolması mümkün mü ? Yani yargıtayın onamış olduğu kararın zaman aşımına uğraması mümkün mü ?