Re: Site yönetiminin bankayla anlaşması
anahtar kelime.yönetici ödemeyi kabul eder.yani aktif değil pasiftir.para yöneticiye ödenir.yönetici para toplamaz.yani kapı kapı dolaşıp para toplamaz manasında söylüyorum.elbette işletme avans bedellrini tahsil eder
diğer taraftan ,yöneticinin vereceği hesaba da para yatırılabilir.75.80 dairelik konutlarda hele. hele ataşehir gibi ,mimaroba sinanoba gibi toplu yapılarda
toplanan aidat halen aylık 500 tyl nın üzerindedir.bu para nın yöneticinin elinde
toplanması doğru da değildir.bunlar sabit aidatlardır.enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde paranın değerlendirilmesi hiç şüphesiz her kat malıkının arzu edeceği bir durumdur.kat mülkiyetinde bunu engelleyen bir madde olduğunu düşünmüyorum.
Cevap: Re: Site yönetiminin bankayla anlaşması
Bu konuya benzer bir sorum var. Bütün yazışmaları okudum bence soruyu soran kişi derdini tam aktaramamış. TOKİ'nin çok bloklu sitelerinden birinde oturuyorum ve yönetim bir banka ile anlaştı. Kesinlikle aidatları elden almıyorlar, üstelik bize bir IBAN veya EFT için bir numarada vermiyorlar. İlla o bankada hesap açtırmamız gerekiyormuş. Başka kanalla ödeme olmazmış. Ben bu bankanın müşterisi olmak istemiyorum. Ne yapılabilir, yönetimin IBAN vermeme veya elden para almama gibi bir hakkı var mıdır?
Cevap: Re: Site yönetiminin bankayla anlaşması
Yönetici İban numarası vermek zorunda. Zaten kendisindede böyle bir numara var. Ayrıca bir işlem yapmasına gerek yok. Yönetici elden para almak gibi bir zorunluluğu yok. Hergün birileri yöneticinin kapısına gelerek aidat ödeyeceğim derse işin içinden çıkamaz. 100-150 kişilik siteleri düşünün. Ya sitenin hesabına yatıracaksınız. Yada bankaya yatırmak istemiyor ve yöneticide elden almıyorsa postane aracılığı ile aidat bedeli olarak yöneticye göndereceksiniz.
Bizim sitemiz 21 dairelik bizde banka hesabına yatırıyoruz. Başlangıçta bizdede her ay bankayamı gideceğiz şeklinde itirazlar oluyordu. Ama herkez alıştı. Yıllık, 6 aylık, 3 aylık peşin olarak yatırıp, aidat için her ay uğraşmıyoruz.