Bu arada annem ve babam ssk emeklısı ıdı ve tek çocuğum.
Printable View
Bu arada annem ve babam ssk emeklısı ıdı ve tek çocuğum.
Dul ve yetim maaşı kaç kişinin maaş aldığına bağlı olarak değişir.
Asıl hak sahibinin emekli maaşına asla eşit olmaz.
1 çocuk tek başına yetim maaşı alıyorsa aylık bağlanma oranı emekli maaşının %50'si oranında olur.
Eş tek başına alıyor ve kendi maaşı yoksa %75,
Eş ile 1 çocuk alıyorsa sırasıyla %60 ve %30,
eş ile 2 çocuk alıyorsa sırasıyla %50, %25, %25 olur.
Merhaba, aynı forum adı altında sorayım bende. Şu anda vefat eden eşimden kızımla beraber (kızım 5,5 yaşında) emekli aylığı alıyoruz. Kendimde ssk lıyım ve çalışıyorum. Maaşım kesilmedi -ki kesilmiyormuş bunu araştırdım öyle işe girdim- benim öğrenmek istediğim ben gelecek zamanda evlenirsem maaşım kesiliyor onu biliyorum benim öğrenmek istediğim çocuğumun maaşı ödenmeye devam eder mi ederse ne kadar devam eder yani aynı oranda mı devam eder (sizin tabirinizle %30) yoksa benim kesilen aylığın bir kısmı ya da tamamı kızıma maaş olarak eklenir mi??
Merhaba bende yeni konu açmak istemedim bu konu altında bir sorumu sormak istedim.
Öncelikle ben kız evladıyım ve dulum.
Babam emekli sandığı emeklisi ve 1 sene önce vefat etti. Annem maaşının yaklaşık %60'ını bende yaklaşık %25-30'unu alıyorum. Annem vefat ettiği taktirde annemin maaşı bana devrolur mu? Yani benim maaşımda deşiliklik olur mu?
Özür dilerim ikinci sayfayı görmemişim, yukarıda yazdığına göre yetim maaşı olduğu için %50'e kadar artıyormuş. Teşekkür ederim.
coktuhaf kanunlar varmıs aydınlattıgınıza sevindim..n
Babam 14.07.2013' te vefat etti. Annemin emekli maaşı olduğu için babamın emekli maaşının %50 alacak. Benim malullük işlemim henüz tamamlanmadı şu an izindeyim izin bitiminde dilekçemi vereceğim fakat babam benim işlemlerim tamamlanmadan vefat ettiği için sonradan SGK ya başvurup babamın emekli maaşının %25 alabilir miyim?