Re: Boşanma davasında ortak mal paylaşımı
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Dediğim gibi düğünde takılan ziynetlerin satılmasıyla alınan araba kişisel maldır.
Bunun üzerine ortak mal olan birşeyden ekleme yapılarak alındıysa, sadece ortak mallardan eklenenin yarısı kadar vermeniz gerekir.
Altınları kocanızın aldığını ve daha sonra bunların bozdurulmasıyla arabanın alındığını ispatladığınız takdirde sorun olmaz.
Altınlarımı kocamın aldığını nasıl kanıtlayabilirimki nerde bozdurduğunu bilsem hangi kuyumcu oraya gidicem ama bilmiyorum:( ben inanın altın peşinde değilim ama çok borç ödedim 10.000 ytl kendisinin de ödemesi gereken borçları kadın başıma yıktı ödedim hemde arabayı satarak ödedim, birde arabadan şimdi hak istiyor yarısının parasını istiyor hem ben borçu arabayı satıp ödeyeyim hemde üstüne yine ona paramı vereyim bu nasıl adalet :(
Benim bi arabam var ve benim üzerime kayıtlı değil onu satıp borçlarımı ödemek istiyorum karşı taraf satılan arabadan hak iddia edebilir mi?
Alıntı:
ankara75 rumuzlu üyeden alıntı
Benim bi arabam var ve benim üzerime kayıtlı değil onu satıp borçlarımı ödemek istiyorum karşı taraf satılan arabadan hak iddia edebilir mi?
Araç sizin üzerinize kayıtlı değilse, yasal olarak zaten sizin değildir. Böyle bir aracı da siz değil ancak yasal sahibi satabilir.. Parasını size verir (!) yada kendisi kullanır onun bileceği bir şey. Karşı tarafın bu araç üzerinde hak iddia etmesi mümkün değil..
'' Medeni Kanun hükümlerine göre evin ihtiyacını karşılamak kocanın yükümlülüğü altındadır. ''ifadesi şu anda da geçerli midir?
'' Eşlerin her biri gelirleri düzeyinde evin geçimine katkıda bulunur '' anlamında bir yasa geçerli değil miydi 2002 sonrası için
Alıntı:
keriman1974 rumuzlu üyeden alıntı
'' Medeni Kanun hükümlerine göre evin ihtiyacını karşılamak kocanın yükümlülüğü altındadır. ''ifadesi şu anda da geçerli midir?
'' Eşlerin her biri gelirleri düzeyinde evin geçimine katkıda bulunur '' anlamında bir yasa geçerli değil miydi 2002 sonrası için
Bunu hangi amaçla sordunuz.. Eşler hangi statüde iken soruyorsunuz..Evli ikenmi ? ayrı yaşarkenmi, boşanma davası devam ederkenmi.. hangi durumda..