Bu iletiniz aslında cevap yazmaya dahi değmez ama iletinizde size cevap olacak kısmı da size hitaben alıntılıyorum.
Printable View
Suskunluğum asaletimdendir.
Her lafa verecek bir cevabım var elbet
Lakin bir lâfa bakarım laf mı diye,
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye
:(
bildiğim kadarıyla Mevlana'nın sözü
Nüfus cüzdanınızdaki din hanesi kısmını değiştirmek için öncelikle bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne gitmeniz gerekmektedir. Bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğünüzü nüfus cüzdanınızın arkasındaki mühür kısmından öğrenebilirsiniz.
Nüfus müdürlüğünüze gitmeden önce ikamet ettiğiniz bölgenin muhtarına uğramalısınız. Muhtarınıza nüfus cüzdanı değişimi için gerekli tüm belgeleri almak istediğinizi belirttiğinizde size hepsini sağlayacaktır. Muhtarlıkta size 4 adet vesikalık fotoğraf lazım olacaktır. Bunun dışında 4 fotoğraf da nüfus müdürlüğünde sizden istenecektir.
Muhtarlıktan aldığınız belgeler dışında nüfus müdürlüğünde size vaftiz olduğunuz kiliseden almış olduğunuz vaftiz belgesi lazım olacaktır. Her nüfus müdürlüğünde her zaman istenilmesede yanınızda bulundurmalısınız. Vaftiz belgenizi yanınızda götürmelisiniz.
Nüfus müdürlüne girdiğinizde "din hanesi ile ilgili işlemler" için gidebileceğiniz bölümü mutlaka danışmaya sorun. Size yardım eden birisi çıkacaktır. Bunu sorun dememin sebebi eğer herhangi bir sıraya girip beklerseniz boşa zaman harcamış olacaksınız. Çünkü din işlemlerine başka bir bölüm bakıyor, bunun için kurulmuş özel bir bölüm yok.
Yönlendirildiğiniz bölümde size bir kağıt verecekler dilekçe yazmanız için. Dilekçenizi yazıp, imzalıp teslim edeceksiniz. Daha sonra muhtemelen nüfus müdürünün odasına yönlendirilirsiniz ve imzasıyla nüfus cüzdanınızın çıkış işlemi başlar.
Son imzadan sonra nüfus cüzdanı teslim bölümünden bir numara alıp sıranızı bekleyin. Sıra size geldiğinde yaklaşık 15-30dk arasında nüfus cüzdanınız basılır ve size teslim edilir.
Yukarıdaki tüm işlemler nüfus müdürlüğünüzdeki yoğunluğa göre çok kısa veya çok uzun sürebilir. Çok zorluk çıkarıp uzun sürede işlemleri hallolanlarda mevcut, çok kısa sürede işini halledenlerde mevcut.
Yazacağınız dilekçeye ayrıntılı şeyler yazmanız gerekmiyor.
Doğru dilekçe örneği
00000000000 T.C. kimlik numaralı Nüfus Cüzdanımdaki "Din Hanesi" bölümünün Hristiyan olarak değiştirilmesini talep ediyorum.
Yanlış dilekçe örneği,
İsa Mesih'i RAB ve Kurtarıcı kabul ettiğimden dolayı kimliğimdeki "Din Hanesi" bölümünün Hristiyan olarak değiştirilmesini talep ediyorum.
Bu gibi dilekçeler yazanlarla karşılaştığım için sizlere yanlış dilekçe örneğini belirttim. Dilekçenin içerisine dini kavramlar koyduğunuzda geri çevrilecek ve muhtemelen zorluk çıkaracaklardır.
Eger Hristiyan olacaksaniz Kilisenizden aldığınız, onaylı vaftiz belgesini mutlaka yanınızda götürmeyi unutmayın.