Re: Kredi ve kredi kartı borçlarımın toplamı 85 bin ytl'ye ulaştı
:) Sayın Kırcalı,
Erikson 628 diye bir cep tel vardı hatırlar mısınız?Ben hala aynı telefonu kullanıyorum.eşiminse henüz bir telefonu bile yok.
Söylemek istediğinizi anlıyorum ancak asgari ücret alanların yanında -ki onlar mucize yaratıyor yaşamlarını sürdürürken-daha iyi ücret alıyoruz diye şükretmemiz gerektiğini mi söylemeye çalışıyorsunuz orasını anlamadım.
Hocam kusura bakmayın ama 1,500ytl maaş alıyorsanız 85bin ytl borca müsade etmez bankalar. Ben zamanında benzer duruma düştüm, şimdi allaha şükür problemim yok ama hala 500ytl lik limitli kredi kartı bile vermiyorlar bana.EN az 4-5 senedir düzenli ve ortalamanın üzerinde gelirim olmasına rağmen ve eşim bankacı olmasına rağmen. Adamlar senin attığın her adımı, çektiğin kredileri, ödeme tarihlerini hepsini görüyorlar. Demekki alırken başka birşeyler beyan etmişsin.
Neyse beni ilgilendirmiyor nasıl olduğu ama ben senin şu anki durumunu yani yüksek miktarlarda borcunun olupta, çıkmazda olduğun durumu çok iyi anlıyorum. Zamanında yaşadığım için. Allahtan elimde bir diploma vardı geçerli. Kendime gelip düzelttim, inşallah sende düzeltirsin. Allah kimsenin tekerini patlatmasın.
Senin yapacağın ilk iş hocam kendine gelmek ve sakin olmaktır.
Taktiksel birkaç şey önereyim sana, daha rahat ve sağlıklı düşünebileceğin bir zaman kazanabilmek için.Şİmdi sen sağlıklı düşünemiyorsun sonuçta.
1. Bankalara bildirdiğin adresi terket. Hacizler başlayacak, moralin bozulmasın.
Ve plan şu olsun; yeme içme borcunu öde. Bankalar devlet gibi değil. Peşini bırakmayacaklar.
2. Hepsine ödeme yapma. Eğer sen 1300 ytl maaş alıyorsan sadece, şimdiye kadar çoktan haciz gelmişti sana bu anlattığın giderlerle. Demekki bi yerden ek bişiler geliyorki asgaride olsa ödeyip sürdürebiliyorsun. O ödemelerini küçükten başlayıp sırayla biranda kapat. Sırayla hayatından birer birer çıkar borçlarını.
3. Sen ödemeyip, icralık olunca, bankaya telefon edip taksitlendirme iste. Avukatlık olana kadar bunu yapmazlar. Avukatlık olunca yaparlar.
4. Malın evin araban bilezik telefon b.sayar varsa sat.O paralarla borcunu kapat. Nasılsa elinden alacaklar. Bari ölü fiyatına gitmesin.
5. EK iş bul. Sokakta sebze meyve sat. Pazarda kot sat.İnternetteki 2.el sitelerinde eşyalarını sat.Ve evde ciddi bir tasarruf planı yap.ELektrikten sudan herşeyden tasarruf. Artan parayı sadeceborca yatır.
6. Borcunu ödemeye odaklanmazsan ve ödemezsen hayat boyu sürüneceksin. BUnu unutma! Bu nednele 4-5 yıl sürünmeyi gözönüne al ve bundan utanma.
7. Psikolojik olarak yıkılmaman lazım. Kafanı boş tut. Dİzi haber tv seyretme. Kötü senaryo kurmayı tetikler bunlar. Tavla oyna, bulmaca çöz.
8. Sakın ama sakın illegal bir şey yapmaya kalkma, hayatın biter!
9. EŞin neden kpssyi bekliyor? O da ne olursa olsun bir iş bulsun.
10. Millete konu komşuya anlatmayın durumunuzu.Moral çok önemli.
11. Eğer inanıyorsan, mutlaka ibadete başla. 5 vakit namaz çok iyi meditasyondur. Rab den yardım iste..edecektir..
(Kimse bunu söylüyorum diye konuyu başka tarafa çekmeye çalışmasın.)
12. Her hafta tek kolon sayısal loto oyna. Ve kazandığını hayal et. Umut ve hayaller seni ayakta tutacaktır.
13. Varsa tanıdık bi avukat bul, o sana yasal kısımında daha cok yardımcı olacaktır. Buradaki arkadaşlarda mutlaka yardımcı olacaktır ama bir avukatının olması yine psikolojik olarak çok faydalı.
Hocam ben bunları yaşadım. Sİlkinip kendine gelmezsen hayat boyu çekersin.
Bu borcu ödemekten başka çare yok.Bu nedenle bir kaç yıl sürüneceksin.
Ama sonunda ışığa ulaşacaksın.
Arkadaşım belki biraz komik oldu ama yapabileceğim bu..Umarım başarırsın..
Saygılar
Alıntı:
fakirmemur rumuzlu üyeden alıntı
Bence üç grupta da suçlu olan hükümet.Alınan ücret belli,insan gibi bir yaşam sürmek için alınması gereken ücret belli.
Ben memurum.1330 ytl maaş alıyorum.ev kirası,elektrik,su,yakıt,telefon,yol parası,mutfak masrafı derken maaş bitti!!!
Çocukların masrafları hesapta yok bile.Akşam eve giderken eli boş gidince çocukların yüzündeki hayal kırıklığı da cabası.
Hastalık,aşı,benim aklıma gelmeyen nice harcamalar.....
Söylesenize tüm bunlar için 1300 ytl yeter mi?Hükümet yaptığı %2,%5,%10 zamlarla bizi ihya ettiğini mi düşünüyor?Damlalıkla verip,kepçeyle alıyorlar.
Eşim çalışmıyor.Kpss den yeter puan alırsa (en az 89 PUAN) atanacak umarım.
Zevk safa içinde yaşamak için değil aç kalmamak için kredi/kredi kartı kullanılıyor.
Durumunuza sizin için 1 üzüldüysem, çocuklarınız için 10 üzüldüğümü baştan söyleyerek lafa başlıyorum:
1) 1.330 YTL maaş alıyorsunuz, kaç çocuğunuz var bilmiyorum, eşiniz çalışmıyor ve başka yerden geliriniz yoksa, bir kere en başta 2den fazla çocuk yaptıysanız bu sadece iki ebeveyn olarak sizin hatanızdır. Çocuk sayınız 1 veya 2 ise 2. maddeye geçelim.
2) İlk olarak sizin adınıza sevindim, devlet garantili yani özel sektör gibi patronun iki dudağının arasında olmayan bir maaşınız var. Üstelik ülkemiz koşullarında çok düşük değil. Tamam zengin bir yaşam parası değil ama sefalet parası da değil. Düşük bütçeli, dar gelirli bir yaşam geliri. (Yanlış anlamayın bende gelir gurubunda yukarılarda bir insan değilim, sadece realistim.)
3) Devlete bu kadar kolay veryansın etmenizi çok memurca bir refleks olarak görüyorum, benim gibi özel sektörde yarın iş garantinizin olmadığını bilerek, her küçük masraftan önce 1000 kere düşünerek yaşamış olsanız, o beğenmediğiniz ama kemiksiz, vergisiz, çalıştığınız sürece patronunuzun vermekten asla vazgeçmeme garantisi olan 1.330 YTL'nin ne büyük bir para olduğunu görmeniz daha kolay olurdu.
(Ben şahsen 23 yıllık çalışma hayatımda bugünün para değeri ile 2.000-2.500 liralara da çıktığım şirketler oldu, sizin beğenmediğiniz paranın yarısına da çalıştığım daha uzun dönemler oldu.)
Ben yine tekrar aynı fikrimi tekrarlıyorum, hiç bir harcamada gelir gider dengenizi ayarlamadığınızda adı ister tüketici kredisi olsun, ister kredi kartı olsun, ister eş-dost elden borç olsun, sonu çıkmazdan başka birşey değildir. Sorumluluğuda kendimize aittir.
Tek istina sağlık harcaması, sağlık harcaması söz konusu olduğunda insanın gözü hesap kitap denge menge görmez, eğer borç bu şekilde oluşmuşsa, tek bir eleştirim olamaz. İnsanın kendi canı yada sevdiklerinin sağlığı söz konusu ise, gelip cebimden çalsa lafım olmaz. Bunun dışındaki hiç bir mazeret benim düşünceme göre kabul edilebilir değil.
Şu gün bir banka bana 10.000 lira verse yarın hepsini harcarım ve size öyle bir liste çıkartırım ki tek bir satırına bile 'yahu ne gereksiz bir harcama' diyemezsiniz. Ama yapmam.. Neden? Bunun cevabını bulduğunuzda bir daha böyle bir borç altına girmeyeceğinizden eminim.
Saygılarımla,
Alıntı:
nakrebicer rumuzlu üyeden alıntı
Hocam kusura bakmayın ama 1,500ytl maaş alıyorsanız 85bin ytl borca müsade etmez bankalar. Ben zamanında benzer duruma düştüm, şimdi allaha şükür problemim yok ama hala 500ytl lik limitli kredi kartı bile vermiyorlar bana.EN az 4-5 senedir düzenli ve ortalamanın üzerinde gelirim olmasına rağmen ve eşim bankacı olmasına rağmen. Adamlar senin attığın her adımı, çektiğin kredileri, ödeme tarihlerini hepsini görüyorlar. Demekki alırken başka birşeyler beyan etmişsin.
Merhaba;
öncelikle verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.ben özel bir şirkette çalışıyorum ve 1500 ytl maaşım dışında herhangi bir ek gelirimde yok.tüm kartları sadece form doldurarak mal varlığı beyan etmeden aldım.bankada yada sokakta sadece nufus cuzdanı fotokopisini kredi kartı formuna çalıştığınız yerin bilgilerini ev adresini giriyorsunuz 1 yada 2 hafta içinde kartınız belirttiğiniz yere ulaşıyor.Bankaların herhangi bir takip ve araştırma yaptığına inanmıyorum.Sicilin temizse kartta veriyor limitinede arttırıyorlar.Kredi kartını kullanmayı bilmeyen ben ve bu bankacılık sistemine izin veren yasalar suçlu.Allah sonumuzu hayretsin.
Teşekkürler.
Alıntı:
cooldeep123 rumuzlu üyeden alıntı
Kredi kartını kullanmayı bilmeyen ben ve bu bankacılık sistemine izin veren yasalar suçlu.Allah sonumuzu hayretsin.
Teşekkürler.
Kredi kartını kullanmayan ben kesin suçlu. Yasalara gelince, biz kendimizi ateşe atıyorsak, tabiri caizse tefecilerin tuzağına düşüyorsak kanun ne yapsın?
AKP'nin yeni icadı; faiz kalksın da neydi o? hani o faize benzer şey ... o mu gelsin?
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Kredi kartını kullanmayan ben kesin suçlu. Yasalara gelince, biz kendimizi ateşe atıyorsak, tabiri caizse tefecilerin tuzağına düşüyorsak kanun ne yapsın?
AKP'nin yeni icadı; faiz kalksın da neydi o? hani o faize benzer şey ... o mu gelsin?
Bu zemini bankalara hazırlayan devletin kanunların hiçmi suçu yok söylermisin?bizim devletimiz ve kanunlarımız malesef zengini parası olanı her zaman kayırıyor.Herkeze saygılar.
Alıntı:
Bu zemini bankalara hazırlayan devletin kanunların hiçmi suçu yok söylermisin?bizim devletimiz ve kanunlarımız malesef zengini parası olanı her zaman kayırıyor.Herkeze saygılar.
Negüzel yazmış millet hep suçları bankalara atıyorlar.....
Aklınız mı yoktu kartları alırken.Almasaydınız...
Bende aldım bırcok bankadan k.kartı ve yıllar boyu iyi güzel kullandım.Zamanında benım kartımın limiti 7mılyar iken işadamı arkadasımın kartı 500 mılyondu.....!!!
Arkadaşım şuanda çok güzel işler yapıyor ve ben batmışım.Bankalara borcum çoook ama birkez de olsa bankalara suç aramadım.Suçlu birisi varsa oda benim.Herşeyi kartla aldım,para lazım oldu karttan çektim.Ceptelefonu türkiyeye geldiğinde ilk alanlardandım,her yenı model çıkınca değiştirenlerden dim.
Şimdi ise ekmek bulamıyoruz yemeğe ve nokia 5210 telefon kullanıyorum.
Arabayı bırakın artık bisikletimde yok.
.....suçlu hala bankalar deyip durun...
******Gidin köşe basındandükkandan bir bıçak alın ona buna saplayın ve polis sizi yakalasın ..... sonrada benım sucum yok , suç bıçakları yapan ve satanlarda deyin..
Hadi bankaları yakalım desem kimse yerinden kıpırdamaz....yalan mı....?
Bir tek suclu var o da kartı alıp kullanmasını bılmeyen bizlerizzzzzzzzz
50.000 dolar borcum varsa ben korkayım yok 5.000.000. dolar borcum varsa banka korksun!!!
Geçtiğimiz ay bir tanıdığım kendisine dayatılan yüksek borcu ödeyemiyeceğini işsiz olduğunu belirtti. Şuanda cezaevinde yatıyor . Ne kadar ceza aldığını bilmiyorum fakat net olarak 40 gün yatacakmış az kalmış çıkmasına. Bir daha o borç yüzünden hapise girme durumu ortadan kalkmış disiplin cezası vermiş mahkeme.
Alıntı:
Merhaba;
öncelikle verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.ben özel bir şirkette çalışıyorum ve 1500 ytl maaşım dışında herhangi bir ek gelirimde yok.tüm kartları sadece form doldurarak mal varlığı beyan etmeden aldım.bankada yada sokakta sadece nufus cuzdanı fotokopisini kredi kartı formuna çalıştığınız yerin bilgilerini ev adresini giriyorsunuz 1 yada 2 hafta içinde kartınız belirttiğiniz yere ulaşıyor.Bankaların herhangi bir takip ve araştırma yaptığına inanmıyorum.Sicilin temizse kartta veriyor limitinede arttırıyorlar.Kredi kartını kullanmayı bilmeyen ben ve bu bankacılık sistemine izin veren yasalar suçlu.Allah sonumuzu hayretsin.
Teşekkürler.
valla arkadaşım haklısın ben şimdi size bişi sölim belki inanmayacaksınız ama ben 700 ytl maaş alıyorum ve 35 bin ytl lik kredi kartım var bencede bankalar tam olarak arastırmıyor;)