Re: Sigorta işlemlerının yapılmaması
Alıntı:
rıza33 rumuzlu üyeden alıntı
Bakın kanunda sigortasız çalışana ceza verilmemekle birilkte sigortasız işçi çalıştıran işverene ceza verilmektedir. Şimdi size şunu sorayım; diyelimki 3 yıl çalıştıktan sonra işten çıktınız veya çıkarıldınız ve yasal hakkınızı kullanarak dava açtınız ve sigortalı olmadığınız dönemler tespit edilerek sizin işe giriş tarihiniz gerçekten çalıştınız tarihe getirildi. Bununla ilgili kurum sizin işe girişinizi açtıgınız dava sonucuna göre resen yaptı ve primlerin ödenmesini için işverene gönderdi. Siz sigortalı olduğunuz zaman ücretinizden % 14 sigorta primi kesildiğini biliyor musunuz? Bu durumda kesinti yapılmadan tüm prim tutarları, cezaları ve faizleri işverenden tahsil edilecektir. Bu bana pek adil gelmiyor, ne olursa olsun, alevi sebepler veya başka birşey. Çalışanlar hep böyle sorularla ellerinde bir koz tutuyor. Hiç mi kusurları yok. işveren bu krizde ben zaten batıyorum sebebini gösterse sizce adil olur muydu. Yolun başında olduğunuzu söylüyorsunuz, hala koz tutmaya çalışıyorsunuz. Etik değil bu.
Herkese mutluluklar ve sağlık dilerim.
Yorumlarınız için teşekkürler
Saygılar...