acil cvp alabilceğim bir üstad var mı?
Printable View
acil cvp alabilceğim bir üstad var mı?
Durum özetle:İşçi 2004 döneminden itibaren iş yerinde yaptığı fazla mesailerin belirli bir kısmının karşılanmadığı,04/2008 tarihinde iş kazası geçirdiği.Bu kaza sonucu 2 ameliyat 30 seans fizik tedavi alındı.İşçi ödenmeyen fazla mesaileri ve geçirdiği iş kazası ile ilgili olarak maddi,manevi dava açma istemi araştırması.
Konuyla ilgili olarak forumdan aldığım bilgilendirme ile ilgili olarak.
1-Çalışma bakanlığı iş teftişliği bölümüne gittim ödenmeyen fazla mesailerim olduğunu bunları ispatlayabileceğimi belirttim.Müfettiş bana bu tür incemelerin uzun sürdüğünü mahkeme ile yapacağım başvurunun daha olanaklı gelişeceğini belirtti.
2-İş hukunu bilen 3 avukata gittim.Fakat burada 2 avukat temel olarak dava acabileceğim ve delirlerle davayı kazanabileceğim bunun yanı sıra işyerinin iş akdi feshi yapabileceği fakat işe iade davası acıp kazanabilceğimi belirtti.Diğer 3. avukata danışmam da ise imzaladığım fazla çalışma sürelerimi belirten çizelgede (fazlası saklıdır ibaresi) belirtmediğimden dolayı davayı acmanın sadece bir macera olacağı.İş mahkemelerinde böle bir imtiyazın işçiye verilmediği söylendi.Avukata herhangi bir bordro imzalamadığımı bordromu sanal ortam aldığımıda belirttim.Fakat kurumun bankaya yatırdığı ücrete itiraz etmediğin diye davanın lehine sonuçlancağını zannetmiyorum gibi bir görüş aldım.
Sonuç olarak: işçi bu bağlamda nasıl bir yol izlemeli??
Sayın westcoast,
Fazla mesai ücretinizi alırken herhangi bir evrak imzalamadıysanız karşılığı ödenmeyen fazla mesainizi ispat ederek buna ilişkin ücretinizi alabilirsiniz.
ulaş bey ilginiz için teşekkürler.
Şu şekilde iş yerinde yaptığım mesaileri genel müdürlüğe gönderiyoruz.Fakat ben 40 saat mesai yaptığımda bile iş yerinin fazla mesai ödeneği 20 saat yani ben 20 saat imzalayıp gönderiyorum.Fakat kayıtlarda 40 saat gözüküyor.Bu yüzden itirazı şer gibi bir ibarem yada fazlası saklıdır ibara belirtmedim.
Sn.westcoast;
size gelen bir belge üzerinde belirtilen 20 saatlik fazla çalışmanız olduğuna dair bilgi için "kalem " kullanarak "imza" atıyormusunuz,atmıyormusunuz?
belgeyi biz düzenliyoruz mecburiyetten 20 saatin altına imza atıyoruz.
Açacağınız davada iddianız fazla çalışma ücretlerinizin eksik ödendiği olacak,buna karşılık işveren de imzaladığınız belgelerde bu yönde bir itirazi kaydınız olduğu belirtilmemiş olan imzaladığınız belgeleri delil olarak sunacak.
İşiniz zor.
peki matbu evraklardaki kayıtlada aylık 45 yıllık 270 i geçtiğimizin belirtileri var bunu kullanabilirmiyiz?
Bugün görüştüğüm iş hukuku üzerinde profesyonel avukattan herhangi bir bordro imzalamamış olsamda kuruma gönderdiğim fazla çalışma forumlarına alacağıma dair fazlası saklıdır bir ibaresi koymasamda yeterli delillerle davayı kazanabilceğim hususunda görüş aldım.
Paylaşımlarınız için teşekkür ederim...