mahkemeye telefon ettim ama dilekçe yazması gerekiyormuş sözlümün yargıtaya gidip gitmediğine dair
Printable View
mahkemeye telefon ettim ama dilekçe yazması gerekiyormuş sözlümün yargıtaya gidip gitmediğine dair
tekrar rahatsız ediyorum ama mahkemeyi aradım sözlümün dilekçe yazması gerekiyormuş yargıtaya gidip gitmediğini öğrenmek için
dosyanın yargıtaya gidip gitmediğini öğrenmek için dilekçeye gerek yok ama uğraşmamak için öyle diyorlardır.Mahkemelerde her dosya "esas defteri" diye tanımlanan defterde kayıt altına alınır.Ve dosyanın Yargıtay a gidip gitmedği bu dosyaya işlenir.Mahkemete gider,esas defterini ister,dosya numarasından sizin dosyanızı bulur Yargıtay a gidip gitmediğini öğrenirsiniz.En kısa yolu dosya numarası ve esastan Yargıtayın dosya sorgulama sayfasından kontrol etmek.
http://www.yargitay.gov.tr/dosyasorgu.html
Merak ettiğinizi biliyorum.Allah sabır versin.En iyisi sözlünüzün avukatını arayın.Yargıtay dosya numarasını değil Yargılandığı mahkemenin dosyanın numarasını isteyen.Avukatınıza güvenin.Ne dediyse doğrudur.Çünkü görevini yerine getirmemesinin yaptırımı ağırdır ve yanlış birşeyi göze alması zor.Olayın süreci bilmediğim için çok bişey söyleyemiyorum.Ama Yargıtay a gitse bile orada karara bağlanması sırasının gelmesi v.s. zaman alacak şeyler.Yargıtaydan kararın nezaman çıkacağını da öğrenebilrsiniz.Yargıtay da dosyalar aldıkları esas numarasına göre inceleniyorlar.Örneğin sözlünüzün dosyası 13.000 esaslı bir numara olsun.Yargıtay dakiler daha 9000 esaslı dosyada olsunlar.Tahmini bir tarih verebilirler size.Bu da başka bir ayrıntı.
peki size son bir sorum olucak sözlümün ücretli sevk için dilekçe yazıcak izmir çevresi için size hangi cezaevi iyi yani nereleri yazsın?
kaza cezaevi nasıl olur ne gereklidir lütfen yardımcı olun?