Re: Yedek listeye rağmen idare ret verdi ne yapmam lazım
Peki,şöyle anlatayım:
Aynı konu hakkında bir başka konu açarak tekrar yaparsanız, sorunuzu sorduğunuz yerlerde birbirinden habersiz aynı cevaplar verilecek, konu bütünlüğü sağlanamayacak ve böylece sizin de yaratmış olduğunuz gibi karmaşa yaşanacak.Tekrar yaparsanız veya yazdıklarınızda Türkçe YAzım Kuralları na uymamaya devam ederseniz konunuz kilitlenerek derebeyliğiniz engellenecektir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Peki,şöyle anlatayım:
Aynı konu hakkında bir başka konu açarak tekrar yaparsanız, sorunuzu sorduğunuz yerlerde birbirinden habersiz aynı cevaplar verilecek, konu bütünlüğü sağlanamayacak ve böylece sizin de yaratmış olduğunuz gibi karmaşa yaşanacak.Tekrar yaparsanız veya yazdıklarınızda Türkçe YAzım Kuralları na uymamaya devam ederseniz konunuz kilitlenerek derebeyliğiniz engellenecektir.
Sayın Kırcalı,
Üyelerimizi sık sık yazım kurallarına uymaları konusunda uyardığınızı biliyoruz ve bu uyarılarınızda ne kadar haklı olduğunuz da bir kez daha ortaya çıkmış oldu.
Sayır Berkay'ın ifadesine göre burada "derebey" olan Berkay'ın kendisi değil, emrinde çalıştığı idare. Ancak "virgül" kullanmadığından siz bunu sanki derebey olanın Sayın Berkay'ın kendisi gibi algılamışsınız. Şimdi Sayın Berkay'ın cümlesini aynen alalım.
Ben hakkım yenildiği düşüncesi ele derebey olan idaremi ilk defa cesaret edip dava etmişim.(Bu cümleden derebey olanın Sayın Berkayı'ın kendisi mi yoksa emrinde çalıştığı idare mi olduğu net olarak anlaşılamıyor)
Şimdi de iki ayrı yere virgül konulmuş şekliyle cümleyi inceleyelim.
Ben hakkım yenildiği düşüncesi ele derebey olan, idaremi ilk defa cesaret edip dava etmişim. (Bu cümleye göre derebey olan Sayın Berkay'ın kendisi)
Ben hakkım yenildiği düşüncesi ele derebey olan idaremi, ilk defa cesaret edip dava etmişim. (Bu cümleye göre ise derebey olan Sayın Berkay'ın emrinde çalıştığı idare.
Bir virgülün cümlenin anlamını nasıl da değiştirebildiğini görebiliyor musunuz!?
Saygılar..
sayın velioğlu dediğiniz gibi klavye farkı olduğu zamanlarda, hatalar yapabilmekteyim.Ben derebey olarak kendimi nitelendirmedim, idareden bahsettim.Böyle tavırlar olunca kendimi, sanki mülakat sınavında gibi hissettim. Kırcalı derdin kendisi ile değil, incik boncuk işleri ile igileniyor.
Re: Yürütmenin Durdurulması Kararlarının Uygulanmaması
Alıntı:
berkay_55 rumuzlu üyeden alıntı
idare sınavdaki 1 soruyu iptal etti, bende yasal süre içinde itiraz ettim kabul etmedi, bende soru doğru sorudur iptal edilmemesi gerekir diye dava açtım mahkeme yd kararı verdi ve başarısız sayılma işlemi ile işleme yapılan itirazın reddine ilişkin işlem hukuka aykırı olduğu ve sorunun doğru soru olduğu bilirkişi heyetince doğru kabul edildi ve mahkeme kararı ile sorudan bana 1 puan geldi lakin idare mahkeme kararı gereği yeni sıralama yaparken herkezi sıralamaya soktu, bende idareye dedimki sınavla ilgili olarak zamanında itiraz etmeyen veya dava açmayanlar için sıralama artık kesinleşmiştir şeklinde idare anlamamaktan geldi ve bana mahkemenin verdiği puanı herkeze uyguladı ozaman ben niye dava açtım başkasının kararı beni bağlarmı bağlayamayacağı yönünde danıştayın kararları var bunları bein okuyorum görüyorumda idare görmüyormu, mahkemenin verdiği yd kararıda açık ama idare istediği yönde anlıyor eğer böyle devam ederse tekrar iptal davasımı açacağız onu merak ediyorum veya iptali le birlikte tam yargımı açacağız
Öncelikle yorumunuz YANLIŞ.
Her açılan dava, öncelikle davanın taraflarını bağlar ise de, yönetmelik, genelge gibi düzenlenleyici işlemlere karşı açılan davalarda, sonuç herkesi bağlar.
Örneğin bir tayin davasında, mahkemece verilen karar sadece davacı için uygulanır. Diğer kişileri bağlamaz. Ancak kural koyan bir genelge hükmü sadece davacıyı değil, bu durumda olan herkesi ilgilendirir.
Sizin davanızda bir sorunun doğru sayılması veya sayılmaması gibi bir durum söz konusu olduğundan, sadece sizi değil o sınava girmiş herkesi etkiler.
Okudunuz danıştay kararlarına dikkat edin....
İstediğiniz kadar iptal davası açın....sonuç değişmez....idare, idare mahkemesinin kararını sizin istediğiniz gibi değil ama, hukuka uygun olarak uygulamıştır.
Alıntı:
berkay_55 rumuzlu üyeden alıntı
girdiğim sınavda bir soru iptal edildi bu haliyle ben sıralamada yedek listede idim.İptal edilen sorunun doğru olduğunu iddia ederek iptal davası açtık bilirkişi olumlu görüş verdi ve mahkeme yd kararı verdi bana 1 puan verildi ancak idare bu puanı süresi içinde dava açan açmayan herkeze uyguladı ve bana yine 2 sıralamada yedektesin dedi.Şimdi anlamadığım sıralama yaparken süresi içinde dava açmayanlara işlemi neden şamil ediyor.Süresinde itirazda bulunmayanlar için sıralama kesinleşmiş olmuyormu.İdare yaptığı hata ile 20 kişi civarında insanı haksız olarak ve benden puanları az olmasına rağmen kursa çağırdı benden az puanla kursa giden olduğu takdirde idarenin bunu telafi etmesi gerekmezmiydi.bu işlem için tekrar iptal davasımı açacağız yardımcı olursanız sevinirm
Siz davanızı açın ama pek de umutlanmayın....
Zira yukarıda da izah ettiğim gibi dava konusu bir sınav sorusunun iptal edilip edilmemesi ile ilgili olduğu zaman, sonuç sadece sizin yani davacı için geçerli olduğuna ilişkin yorum çok ilginç ve ilginç olduğu kadar da yanlış....
Bir sınav sorusunun niteliği değiştiği zaman, o sınava giren herkesin bundan etkilenmesi ve listenin bu karara göre yeniden belirlenmesi gayet normal bir durumdur.
Ama siz yine dava hakkınızı kullanıp rahatlayın....ama fazla umutlanmayın....