Yalniz Tayfun Bey benden elden odeme istemiyorlar. Bankadaki eski kredi kartima bagli hesaba parayi yatirmami istiyorlar, oradan onlar cekeceklermis otomatik olarak. Yani odemelerimi zaten kendi hesabim uzerinden yapmam isteniyor.
Printable View
Yalniz Tayfun Bey benden elden odeme istemiyorlar. Bankadaki eski kredi kartima bagli hesaba parayi yatirmami istiyorlar, oradan onlar cekeceklermis otomatik olarak. Yani odemelerimi zaten kendi hesabim uzerinden yapmam isteniyor.
Anladım.öncelikle arayıp varsa icra dosyası ve şikayet varsa bunların dosya numaralarını kontrol edin.bu durumda net bişiey söyleyemiyorum.belki hiç icraya bile vermemişlerdir.Eğer tam olarak öğrenirseniz öyle yardımcı olayım size
tahahüt bildirdiysen 3 ay hapis olabilir bildirmediysen sanırım hapis yok seni ararlarsa onlara durumunu sor.
slm olsun herkese, Ben 6 ay önce kredi kartı almıştım ve borçalrımı düzenli ödemeye başladım fakat bu ay çok kötü durumdaym.ödeyemiyrum ve bu bir süre böyle devam edecek gibi bu yüzden merak ediyrum ben borcumu hiç ödemezsem ne olur?ama benim üzerime kayıtlı hiçbişeyim yok yani haciz edecekleri birşeyin yada bir maaşım nede hesabım.bu durumda ne olur hapislei cezalandırırlar lütfen cvp verin korkuyorum teşekkürler..
Merhaba
Bu şekilde icra takibi varken sizin adresinizi bulamadıklarında ve üzerinize kayıtlı hiç bir mal varlığı yoksa haciz için ailenize gidebilirler mi.
Çünkü farklı adreslere ikamet aldırmama rağmen evli olmadığımdan sanırım ailemin evindeki ikametgah duruyor. Benden alacak bie şeyleri olmadığından aileme gitmekle tehdit ediliyorum. Böyle bir şey mümkün mü
Banka ile yaptığınız sözleşmede belirttiğiniz adres ailenizle beraber yaşadığınız adres ise:EVET.
kolay gelsin benim maaşım ssk prim borcundan dolayı hacizli birde kredi kartı borcum var acaba bankada benim maaşıma haciz koyabilirmi yada evimdeki eşyaya herkese şimdiden tesekkur ederım kolay gelsin
hayır banka sözleşmesinde ailemin adresi yok başka şehirde bana ait bir adres var ama benden alabilecekleri hiç bir şeyim yok bu yüzden aileme gitmekle tehdit ediyorlar
sayın avukat bey,
diyelim ki kredi kartı borcu ödenceğine dair taahhütname imzalandı. ancak ödenemedi. bu durumda hapis cezası gelir mi? ve hapis cezasını çekince borçlar siliniyor mu ? siliniyorsa nasıl olcak, neye göre silcekler?
bilgilendirirseniz sevinirim,
saygılarımla iyi çalışmalar
İcra takibi kesinleşmiş olduğu sırada hacze gidildiğinde veya borçlu kendilinden gelerek icra dosyasına ödeme planı çıkartılarak alacaklının da kabulü ile bir plan yapıp sonra bunları aksatmışsa alacaklının şikayeti üzerine hapis cezası bulunmaktadır. ancak bu şartlar yoksa borç nedeniyle ceza yoktur.