Lütfen yardımcı olun zor durumdayım yarın devlet hastanesıne gıdıp muayne olacagım. Askeriye için bir onem teşkil eder mi devlet hastanesınde rahatsızlıgımı belgelendirmem?
Printable View
Lütfen yardımcı olun zor durumdayım yarın devlet hastanesıne gıdıp muayne olacagım. Askeriye için bir onem teşkil eder mi devlet hastanesınde rahatsızlıgımı belgelendirmem?
Sayın Fuelx,
Anlattıklarınız obsessive compulsive bozukluktan (bipolar-iki uçlu duygu durumu bozukluğu) ziyade manik depressive bir hastalık tablosu çiziyor.
Bipolar bozukluk iyi bir tedaviyle düzelebilen bir hastalık. Bu nedenle çürüğe ayıracaklarını sanmıyorum. Son kararı heyet verecektir. Büyük ihtimalle askerliğinize başlar, ancak şikayetleriniz sürerse ve tedaviye olumlu cevap alınamazsa çürüğe ayrılırsınız diye düşünüyorum. Saygılar..
Bugun Psikiyatr'a gittim İlerlemiş OKB tehşisi koydu. 2 ttane çok agır ilaç verdi çeyrek çeyrek içmeme ragmen müthiş uyku ve sarhoşluk yapıyor.
Ve ilaçları kullanıp fayda görmez isem
Muaf mıyım?
Veyahut
1 yıl ertelemek mi?
Selam arkadasşar 2.5 sene önce Özel Psikiyatrist bir Nevrotik Bozukluk olan Obsesif Kompulsuf Bozukluk ( takıntı ve saplantı ) tehşisini koydu ve tedavi verdi. Ancak en az 6 ay kullanmam gereken ilacı yan etkilerinden ötürü 2 haftada bıraktım!
Dün devlet hastanesine gidip, birde oradaki Psikiyatr'a muayne oldum Şizofren degilmişim fakat oda OKB tehşisi koydu ve son aşamasındaymışım yani çok ilerlemiş.:(
Lakin onun verdigi ilaçlarda çeyrek çeyrek iç dedigi halde uyku yaptıgından gün içinde adeta bayılttıgından o ilaclarıda kullanamadım...
Sitenizde de bu hastalıktan 2 yıldır askerligi ertelenen bir üyenizin yorumuna rastladım, Muafiyet yonetmeliginde de bu rahatsızlıkla ilgili birşeyler yazıyordu!
Amacım askerlikten kaçmak degil benim gibi akli dengesi, ruh saglıgı bozuk olan ( intihar cinnet özellikle cinayet ) gibi eğilimleri olan, sosyal hayattan kopuk eve ve içine kapanmış, 2 farklı hastanede doktor tarafından kutu kutu en agır antidepresan ilaçlarından verilen, şizofreni aşamasına yaklaşmış bir hasta askerde iyice bunalıma girip çevresine veya kendine fevkalade zarar verebilir. Ve böyle bir ortamda bu çok doğaldır ki muafiyet sebebi olarak görülmüş.
Ancak ben rahatsızlıgımı ordaki doktora nasıl ispat edecegim? Elimde bi belge yok sonucta deli degilim raporluk durumum yok. :) Ancak askerlikten muafiyet gerektiren rahatsızlıgım var ve ne bunalıma girip kendime ne de orada ki kişilere haksızlık yapmak istemiyorum. Askere alınmam uygun degil çevreme zararlıyım, potansiyel deliyim ki yonetmelige; muaf yazılmış!
Ancak dedigim gibi ben herhangi bir kanıtı olmayan bu rahatsızlıgımı oradaki psikiyatrr'a nasıl ispatlayacagım yani gunumuz malumpek çok kişi askerlikten kaçmak için turlu yollara başvuruyorlar. Ben rahatsızlıgımı nasıl ıspatlyacagım ve kaçıncı muaynede söyleyecegim?
Lütfen aydınlatın!!! Saygılarımla
hıc muayne oldun mu ??
muayne olurken soruyorlar hastalıgın varmı dıye var dersen askerı hastaneye yolluyorlar. yok dersen askere gıtmeye elverıslıdır dıyorlarlar basıyorlar kaseyı.
kilo problemin yok. 120 kilo olsan olurdu.