Sozlesmede Hizmet akdini taraflardan her biri Is Yasasi hukumleri geregince feshetmeye yetkilidir diyor
Sanirim cift tarafli oluyor dogrumu anladim?
Printable View
Sozlesmede Hizmet akdini taraflardan her biri Is Yasasi hukumleri geregince feshetmeye yetkilidir diyor
Sanirim cift tarafli oluyor dogrumu anladim?
Çift taraflıdan kasıt sözleşmede belirtilen cezai şart ,uyulması gereken yükümlülükler her iki taraf için de eşit tanımlanmamışsa ilgili maddenin bir geçerliliği olmayacağıdır.
Örneğin,sizin sözleşmenizdeki cezai şart maddesi,çalışan 2 yıldan önce ayrılırsa 3 brüt maaşı kadar tazminat öder şartı eğer işverenin ödeyeceğini de belirtmiyorsa o madde geçersizdir.Sözleşme düzenlenirken, taraflardan biri 2 yıldan önce iş kanununda belirtilen haklı sebepler dışında sözleşmeyi feshederse diğer tarafa 3 aylık brüt maaş kadar tazminat öder şeklinde düzenlenmiş bir madde ise geçerli olacaktır.
Sanirim bir yanlis anlama oldu ve ya benim kafam karisti
Sozlesmemde herhangi bir cezai sart yok.
2 yildan once isten ayrilirsam 3 brut maas tazminat odemek gerekir maddesi sozlesme disinda imzaladigim bir tahutnamede var.
Sozlesmede boyle bir sart olmayip tahutnamede olmasi yinede bu tazminati gecerli kilarmi?
Sözleşme,taahhütname veya yazılı başka bir belge.Eğer bu belgedeki 2 yıldan önce bırakırsanız 3 brüt maaş tutarında tazminat ödenmesi yapılan bir eğitim harcaması karşılığında değilse, sadece çalışanın 2 yıldan önce işi bırakması durumunda çalışanın ödeyeceği bir tazminat olarak belirtilmiş,işverenin 2 yıl dolmadan sizi işten çıkartması durumunda 3 brüt maaşınız tutarında tazminat ödeyeceğine dair bir taahhüt yoksa,bırakın işveren bu taahhütname ile avunsun.Sizi bağlayıcı bir tarafı yoktur.Eğer sizin için yapılmış bir eğitim masrafı karşılığında verilmiş bir tahhüt ise sizi bağlar.
su an net olarak anladim cok tesekkurler
tahutnamede 3 brut maas + egitim masraflari diyor. Yani egitim masraflari ayrica hesaplanicak. Dediginize gore 3 brut maas ibaresi gecersiz olucak. Cunku is verenin beni 2 seneden once isten cikarmasi durumunda odeyecegi tazminatla ilgili bir taahhut yok.
Yanlis anlamazsaniz bu sonuca is kanunun hangi maddeleri dogrultusunda ulastigimizi sorabilirmiyim? Bu sayede kendimi daha iyi ifade edebelirim karsi tarafa
Tesekkurler
Taahhutnameyi inceledim
maalesef cift tarafli.
Sanirim hukuksal olarak bir sansim kalmadi. Amirim ile konusup eger varsa onun isleme koymama sansini ogrenicem
Tesekkurler
Merhaba
9 sene çalıştığım bir yerde şirketin kötü gidişi nedeniyle 3 firma birleşmeye gitti ve A.Ş. kurdular. Yeni şirkete başladığımda sözlü olarak tüm haklarınız burada devam edeceği söylendi ve yeni şirkete giriş belgesine imza attırdılar. Bu sayede sigortamız yeni şirket üzerinden ödenmeye başlandı. Ama başka herhangi bir devir kağıdı imzalanmadı. Bu arada eski şirketimde sigorta asgari ücret üzerinden yatarken şimdi normal maaşım üzerinden yatıyor. 1 ay sonra askere gideceğim. Giderken almam gereken tazminat miktarını kaç sene ve hangi ücret üzerinden almam gerektiğini bilemiyorum. Yeni şirkette işe başlayalıda 4 ay oldu.
Lütfen yardımcı olurmusunuz.
Son aldığınız giydirilmiş brüt maaş üzerinden ilk işe giriş tarihiniz dikkate alınarak hesaplanması gerekir kıdem tazminatınızın.
Eski şirketime girdiğim tarihten itibaren mi yoksa yenmi şirkete başladığım tarihten itibaren mi ? Lütfen detaylandırırmısınız ? Kanunen 9 senelik tazminat alıcam anlamına mı geliyor.
Teşekkürler
Tazminat almaya hak kazanacak şekilde sözleşmeniz sona erdiğinde eski şirketinize ilk giriş tarihinizden itibaren olan çalışmalarınız için son aldığınız brüt ücretiniz ( brüt ücretiniz, kıdem tazminatı tavanını geçerse, kıdem tazminatı tavan ücreti) dikkate alınarak kıdem tazminatınız hesaplanır.