-
Re: Kıdem tazminatı
Ayrılırken sebebim farklı değildi diyorsunuz,
ayrılma kararını almanıza neden olan sebepler yukarıda bahsettiğiniz sebepler olmasına rağmen siz yaptığınız yazılı bildirimde bu sebepleri bildirmeden ayrıldı iseniz ,kıdem tazminatına hak kazanmazsınız.[/QUOTE]
Yazılı bildirimimde de aynı sebepleri yazmıştım zaten o yüzden sebepler sonrasında değişmedi dedim.Bu konuyu az çok anladım Erdoğan bey, bilgileriniz içinde tekrar tekrar teşekkür ediyorum.Şu an ssk lı olarak başka bir işe girsem bu haklarım kaybolurmu ?
Zaten çektiğim ihtarnameye herhangi bir cevap alamadım bu yüzden hem düşük ücretten yatırılan ssk bildirgelerim için hem de Ağustos ayı maaşım tarafıma ödenmediği için iş mahkemesine şikayet edeceğim.
İlginiz için teşekkürler.
-
Aynı davada kıdem tazminatınızın ödenmesini de talep edin.Ayrılma sebebi olarak primlerin düşük ödenmesi ve maaşın düzensiz ödenmesi kıdem tazminatına hak kazandırır.
Kazanmış olduğunuz kıdem tazminatı hakkınız bir başka yerde çalışmaya başlamış olmanız nedeniyle kayba uğramaz.
Kıdem tazminatında zaman aşımı 10 yıl,diğer işçilik ücretleri için 5 yıldır.
-
Peki önce kıdem tazminatı davasımı açayım yoksa sigorta tespit davasımı?
Tüm verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim diğer hiçbir siteden bu kadar hızlı cevap alamadım.İşlerinizde kolaylıklar dilerim.
-
İki davayı aynı anda açarsanız kıdem tazminatı davası, maaş tesbit davasının sonucunu bekleyecektir.
Bu noktadan sonraki hukuki işlemleriniz için bir avukatla birlikte devam etmeniz daha fazla hak kaybına uğramamak için sizin yararınıza olacaktır.