yapmış olduğumuz telefon konuşma kaydı delil olarak geçerli olurmu ?
Printable View
yapmış olduğumuz telefon konuşma kaydı delil olarak geçerli olurmu ?
Teşekkür ediyorum.Son yaptığımız konuşmada eğer fikri değişmezse boşanmayı kabul etti.Şimdi vekalet ve nafaka durumu söz konusu ama kızımıza ikimizde çalıştığımız için yaklıaşık 2 yıldır kayınvalidemler bakıyor.Bu konuda herhangi bir problem yok onda veye bende olması konusunda problem yok benim için.Ben evdeki eşyalar konusunda birşey almak istemiyorum zaten yatak odamı falan almıcam.Şimdi mahkeme gunu geldiğinde ikimizde orda olucaz hakime kabul ettiğine dair sunmamız gereken birşey varmı şirketimizin avukatı protokol gibi birşeyden bahsetmişti izlemem gereken bir yol bulunuyormu ?
Ayrıca niyetiniz anlaşmalı boşanma ise "kocam aldatıyordu, şöyle videosu vardı, böyle yapıyordu vs." gibi ifadelere gerek yok. Anlaşmalı boşanmada tanığa, nedene, kanıta gerek yok.
Dilekçeniz şundan ibaret olacak:
"Biz 1 yılı aşkın süredir evliyiz, boşanma konusunda anlaştık. Velayet, nafaka, tazminat konularındaki anlaşmamız da şu şu şu şekilde. Boşanmak istiyoruz."
Sonra ikiniz aynı celseye çıkıp burada yazdıklarınızı sözlü olarak da hakim huzurunda tekrar edeceksiniz.
En ufak bir anlaşmazlıkta anlaşmalı boşanma olmaz.
Evlilik bir yılı doldurmadıysa anlaşmalı boşanma olmaz. Çocuğunuz olduğu için 1 yılı aştığını kabul ediyorum.
Ben aldatıldığım için tek tarflı açtım dilekçemide olanları belirterek yazdırdım. Şimdi ise oda bir daha tekrar bir araya gelemeyeceğimizi anladı ve kabul etti.Açtığım dava anlaşmalı değil ama şuan anlaştık.Dava günü bir problem yaratır mı ? 3,5 yıldır evliyiz.
Aynı celseye çıkıp
"Biz 1 yılı aşkın süredir evliyiz, boşanma konusunda anlaştık. Velayet, nafaka, tazminat konularındaki anlaşmamız da şu şu şu şekilde. Boşanmak istiyoruz."
şeklinde aynı beyanatta bulunursanız hakimin boşanma kararı vereceğini ya da kararı vereceği celseye erteleyeceğini düşünüyorum.
anladım peki teşekkürler
ben siteye yeni üye oldum. abimin davasıyla ilgili bi konu hakkında bilgiye ihtiyacım var. şu anda gelinimiz abime boşanma davası açtı 3 yaşında bir çocukları var abim bazı sebeplerden dolayı çocuğu alıp gitti yerini bilmiyoruz. karşı taraf savcılıktan dava sonuçlanana kadar çocuğun annesine verilmesi için karar çıkartmış bizde abime ulaşamadığımız için haber veremiyoruz. çocuk karşı tarafta hiç iyi şartlarda bakılmıyor o yüzden vermemek için ne yapabiliriz savcı kararı çıkartıldığı tarihten itibaren 7 gün içinde savunma yapılırsa çocuk babada kalır diye duymuştum bunu doğru mudur?
sayın duygua: neden hala çocuğunuza gün içinde kayınvalideniz yani eski kayınvalideniz bakıyor anlayabilmiş değilim.. bence gereğinden fazla güveniyorsunuz. yada ben artık kimseye güvenmediğim için hassas düşünüyorum.ama yinede bu konuda sizde hassas olun sonra canınızın sıkılacağı şeyler yaşamamanız adına bir öneri ...