Re: Evli Ama Beraber Yaşamıyorlar (Lütfen Yardı Edin)
Alıntı:
cbicen33 rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar bende BİR soru sormak istiyorum
Bayan arkadasım 1 yıldan az suredır resmı nikahlı. cocuk askerde. bayan ünıversıtede ögrencı .beraber aynı evde yasama dıe bı durum olmadı ve bunlar karı kocada olmadılar arada sadece resmı bır nıkah var kız ayrılmak istıyor ve aynı evde kesınlıkle yasamak ıstemıyor bırazda aıle baskısından nıkah yapıldı.
1)cocukta ayrılmayı kabul ederse hemen bosanabılırlermı
2)cocuk askerdeyken kız dava acabılırmı ve hangı mahkemeye dava acacak nıkah mersınde yapıldı cocuk kayserılı mersınde calısıo ıkamet edıo kız muglada ogrencı kız davayı nerede acacak muglada acabılırmı
3)dava anlasma durumunda hemen bıtermı
4)anlasamadıklarını farzedelım kız hangı sebeplerı belırterek ayrılabılır cunku kız kesınlıkte onunla yasamak ıstemıyor ve bı hata yaptıgını dusunuyor nıkah yaparak. cocukla kafaları uyusmuyor cocuk kızın her hareketınden supe duyuyor ve baskı altında tutuyor bu iş nasıl kolay olur yardımcı olursanız sevınırım amaç sadece ayrılmak
Bir başka konu başlığı altında bayan burada baysınız. Nasıl oldu anlamadım. Ya siz ciddi değilsiniz.. Ya buradaki insanları ciddiye almıyorsunuz.
Re: Evli Ama Beraber Yaşamıyorlar (Lütfen Yardı Edin)
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
Bir başka konu başlığı altında bayan burada baysınız. Nasıl oldu anlamadım. Ya siz ciddi değilsiniz.. Ya buradaki insanları ciddiye almıyorsunuz.
Kız tarafı: Boşanmak isteyen bayanın daha sonra evlenmek istediği erkek.
Re: Evli Ama Beraber Yaşamıyorlar
Yukarıdaki açıklamalar sizin için de geçerli.
1 yılı doldurduktan sonra yapılacak bir anlaşmalı boşanma başvurusu halinde boşanma tek celsede biter. Anlaşmalı boşanma için, davanın 1 yıl dolduktan sonra açılmış olması, eşlerin ikisinin de mahkemede aynı gün hazır olması, nafaka, tazminat, velayet gibi konularda tam anlaşma olmuş olması gerekir.
Kadın nafaka, tazminat istemiyorsa bu da bir anlaşmadır.
Her konuda anlaşılsa bile erkek askerde olduğu için mahkemede bulunmazsa anlaşmalı boşanma olmaz.
Anlaşma olmazsa boşanma davası uzun sürer ve sadece anlattığınıza dayanarak boşanma davası açıldıysa muhtemelen ret ile sonuçlanır. Yani kadının istemediği bir evlilik yapması haklı boşanma nedeni olmaz.
Re: Evli Ama Beraber Yaşamıyorlar
hani sureklı bı arkadasım ıvcın yazısını yazmayayım dıye tek agızdan sordum dıger baslık altında ama bu dalga gecme degıldı..ardımcı oldugunuz ıcın tesekkur ederım yınede 1 yılı doldurmadan dava acılamıyormu pekı.