Re: Alınmayan eğitimin ücretinin tahsil edilmesi
merhaba,
m.e.b 'dan konunun gidişatı hakkında bilgi almak için telefon ettik. firmadan birinin geldiğini ve m.e.b na kayıt yaptırmak istediğini söylemişler.fakat m.e.b onlara bir ihtarname çekmiş ve henüz o ihtarnameye bir cevap gelmediğinden herhangi bir kayıt işlemi almayacaklarını söylemişler. sizi muhtemelen bikaç gün içinde arayıp anlaşmak isterler dedi ordaki görevli ama açıkçası biz arayacaklarını zannetmiyorum. bu arada firmada öğretmenlik yapan ve aynı zamanda davacı olduğumuz bayanın kocası olan kişinin asker kaçağı olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. asker kaçağı olması,firmada sigortasız olarak çalıştığı anlamına gelir sanırım. ve onu da askerlik şubesine ihbar etmeyi düşünüyorum.
arkadaşlar bütün bu olanlardan sonra bize 650ytl miz nasıl ödenecek? bizi arayıp verelip paranızı vazgeçin davanızdan deseler bile bu kamu davasına dönüşür ve devam eder mi?
ps: arkadaşlar gerçekten görüşleriniz önemli..burda kendim yazıp kendim cevap veriyor gibi oluyorum.tabi ki kimsenin cevap yazma zorunlulugu yok ama en ufak bir fikri olanların bile çok yardımı olacaktır.
teşekkürler
M.E.B kadıköy şubesi ile görüştük. İhtar çekmişler savunma yapmaları için, savunmalarını yazmamışlar. Yanımızda aradılar tekrar,zamanınız doldu halen yapmadınız savunmanızı diye, ertesi gün getireceklerini söylediler. Bugün konuştuk, savunmalarını yine vermemişler.
Savcı'nın kalemi ile görüştük,sağolsun yardımcı oldu çok. Dosyamızın savcının önünde olduğunu ve muhtemelen yılbaşından sonra ki hafta sonuçlanacağını söyledi. Peki bu nasıl oluyor? Savcı bizi ifade vermek için çağırmadı, bildiğimiz kadarıyla onları da çağırmadı? Böyle bir durumda bizim mahkemeye çıkmamız falan gerekmiyor mu?
sonuçlandı.
firmaya hatrı sayılır bir ceza kesildi, bize o kadar terbiyesizce davrananlar dize geldi ve lütfederek bizi görüşmeye çağırdılar.parayı iade ettiler ve sanki çok ayıp birşey yapmışız gibi "olay buralara gelmeseydi, hiç gerek yoktu" gibisinden pişkin pişkin konuştular. şimdi geri aldığımız parayla kendilerine bizi hatırlatacak bir hediye almayı düşünüyoruz.mesela kalın bir odun olabilir.
her ne kadar konu ile ilgili olarak kimse bir yorum yapmamış olsa da ben emsal teşkil etmesi açısından yine de yazayım dedim.
böyle yerlere asla ve asla paranızı kaptırmayın !