de mahkeme kararı ile satışa sunulabilirim..evin sahibi olmayan kişinin idaası öyle ..acaba doğrumu??teşekkürler
Printable View
de mahkeme kararı ile satışa sunulabilirim..evin sahibi olmayan kişinin idaası öyle ..acaba doğrumu??teşekkürler
ev 2001 yılında alındı hanımın üzerine..ama erkek ev ne kadar senin hakkın isede ben avukatla herhangi bir dava oldugunu ve bu suretle kendisinin benden fazla hakının olacagını .mahkeme kanalıyle satışa sunulabilecegini ucuza gidecegini belirtiyor.açıklığa kavuşturabilirmisiniz??açıklayabilirmisiniz ..teşekkürler..
Ev 2001 yılında alındı ise ve aranızda herhangi bir mal rejimi seçilmemişse yasal mal rejimine tabii olursunuz. Yasal mal rejimine göre 01.01.2002 tarihinden edinilmiş olan mallar kimin adına kayıtlı ise ona,
bu tarihten sonra edinilmiş mallar ise eşler arasında ortak kabul edilir. Ucuza gitmez merak etmeyin Bilirkişi tarafından evin bedeli tespit edilir. sonuçta evi siz satacaksınız bedelini siz alacaksınız. yada karşı tarafın hakkını vereceksiniz (tabii hakkı olduğuna mahkeme karar verirse).
slm benimde 2002 den önce eşimin adına kayıtlı evi var.ben nafakadan dolayı şerh koydurttum eşim satamadı.5 yıldır da böyle.ama tanıdık avukatın dediğine göre nafakayı ödediğini ispat etse karşı taraf evin üzerindeki şerhi kaldırttırabilirmiş.nafaka dışında şerh konulduysada boşanma olduktan sonra kalkarmış şerh ev üzerinden.sadece bize evliyken vede boşanana kadar fayda ediyor.sadece boşanana kadar satmasını engellemiş oluyorsunuz.
çok teşekkürler .elinize saglık .allah madurlara yardım etsin avukat ve bilirkişi arkadaşlarada çok teşekkürler iş hayatlarındada başarılar .mutluluklar
bende kafamı kurcalayan ev ile ilgili soru sormak istiyorum..ev benim üstüme ve 2001 nisan ayında alındı..tedbirde koydu karşı taraf.bu evi mahkeme kanalıyle sattırabilirmiki eşim..bun
Konuyla alakalı bende bir şey danışmak istiyorum.Boşanma aşamasında olan ben ve eşimin davası devam ediyor.,
Eşim benim adıma kayıtlı eve şerh koydurdu.Ben ise onun adına kayıtlı araba, arsa ve diğer gayrımenkullere herhangi bir şerh koydurmadım.
Bu durumda kendisi üzerine kayıtlı malları satabilirmi?
Dava süren mahkemede onun üstüne kayıtlı olduğunu mahkemede ifade ettim.Dava konusu olmuş mallar mahkeme aşamasında satılabilir mi?
sayın hocam şu hususta da yüksek görüşlerinizi bizimle paylaşırsanız sevinirim.
1994-2007 yılı arasına evlilik sürüyor. 3 çocuk var. kadın 2007 sonunda evi terk ediyor ve boşanma davası 2008 şubat ayında açılıyor.2009 yılı temmuz ayında boşanma davası bitiyor. ancak hüküm erkek tarafa tebliğ edilmediği için kesinleşmiyor. erkek taraf kendisine tebliği gelmeyince kendi kendine masafını yatırıp tebliğ ettiriyor ve dava 2009 ekim ayında kesinleşiyor. 2009 ayı eylül ayında da erkek tarafı inşaat süren bir binada daire tapusu alıyor. şimdi kadın bu daire üzerinde hak iddia ediyor. durum nasıl netice verebilir(erkek memur-kadın ev hanımı)... saygılarımla..