Re: Açıköğretim - Af ve Askerlik Tecili
31/07/1980 dogumluyum 15 gün önce açik ögretim 3. siniftan kaydimi sildim sildikten sonra pismanlik duydum Allahtan ögenci affi cikti.Benim sorum ben bu af kapsamina giriyormuyum ve askerlik durumum okul bittinceye kadar ertelenebilirmi herhangi bi sorun cikarmi son cikan af yasasi okulu bitirmemi saglarmi.? SaygilarimLa.
Alıntı:
ilhanAtsiz rumuzlu üyeden alıntı
31/07/1980 dogumluyum 15 gün önce açik ögretim 3. siniftan kaydimi sildim sildikten sonra pismanlik duydum Allahtan ögenci affi cikti.Benim sorum ben bu af kapsamina giriyormuyum ve askerlik durumum okul bittinceye kadar ertelenebilirmi herhangi bi sorun cikarmi son cikan af yasasi okulu bitirmemi saglarmi.? SaygilarimLa.
evet, tecil olur,
29 yaşınıza kadar, o zamana değin mezun olursanız, kısa dönem askerlik şansını yakalarsınız.
ama benim askere sevk tarihim 02/02/2010 yani okul yarida kalmiyormu ?
Alıntı:
ilhanAtsiz rumuzlu üyeden alıntı
ama benim askere sevk tarihim 02/02/2010 yani okul yarida kalmiyormu ?
Kalır, ancak askere alınsanız dahi,askerdeyken okulu bitirirseniz,komutanlarızın izniyle tabi, askerliğinizi kısa dönem olarak yapmaya hak kazanırsınız.
(asal.msb.gov.tr)
bu durumlar,4 sınıfta veya son dönem de askere alınırsanız geçerli olan durumdur.
arkadaşlar ben 87 doğumluyum aöf de bu sene 2.sınıfta iki yıl üst üste kaldım .
kaydımı sildirirsem askerliğimi tecil ettirebiliyormuyum.
evet 2 sene ettirebilirsin
Alıntı:
nadirciva rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar ben 87 doğumluyum aöf de bu sene 2.sınıfta iki yıl üst üste kaldım .
kaydımı sildirirsem askerliğimi tecil ettirebiliyormuyum.
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
Kalır, ancak askere alınsanız dahi,askerdeyken okulu bitirirseniz,komutanlarızın izniyle tabi, askerliğinizi kısa dönem olarak yapmaya hak kazanırsınız.
(asal.msb.gov.tr)
bu durumlar,4 sınıfta veya son dönem de askere alınırsanız geçerli olan durumdur.
böyle oluyosa güzel olur.tesekürler
1986 Doğumluyum açıköğretimde 2 yıl üst üste kaldım askerliğimi tecil ettirmek için kaydımı sildirdim 2 yıl daha tecil oldu.Af tan yararlanıp kayıt yaptırınca okul tekrar askerliği tecil ediyomu yoksa ben yine sınava girip kayıt yaptırmam gerekiyo.. tşkler şimdiden
bilgi verebilicek kimse yokmu .............