yani tam olarak ne olcak şimdi...lütfen bi cvp verin...
Printable View
yani tam olarak ne olcak şimdi...lütfen bi cvp verin...
Sayın Lüzumsuz,
Mutlaka mahkeme davetiyesi gelecektir. Yargılanacaksınız. 2918 sayılı yasa gereği uyuşturucu suçlarından mahkum olanlar sürücü belgesi alamazlar.
cezaevine girme olasılığı warmı ehliyeti kesinlikle alamazmıyım bir daha ...
İlk yakalanışınızsa muhtemelen denetimli serbestliğe tabi tutulursunuz. 2918 sayılı yasa uyuşturucu etkisi altında araç kullananların sürücü belgesinin süresiz olarak geri alınmasını öngörüyor.
Diğer taraftan sürücü belgesi alabilme şartlarından birinin uyuşturucu suçlarından mahkum olmama şartı olduğunu görüyoruz. Mahkumiyet halinde sizin durumunuz bu şarta uymuyor olacak.
son bişi daha ilk yakalanışım sicilim weya başka bi suçum umarım cezaevine girmem birde bn araç basında diilim dim yürüodum yinede bu emn anlamına gelirmi cvp verdiğniz için cok tsk ederim Allah razı olsn...
Bir kaç gün önce polisler uygulama yaparken arkadaşımla benim bulunduğum aracıda durdular ve tc numaramı bilgisayara girdiğinde bana şu tarihte yakalanmışsın diye söyledi acaba bu suç sadace polislerin bilgisayarlarında denetim amaçlımı bulunuyor, yoksa sicilime işler mi?İfademi alan memurlar mahkemeye çıkacağımı söylemişlerdi fakat şuana kadar celp vs gelmedi hala beklemekteyim.Teşekkürler
Polisin kaydı ile adli sicil kaydı farklı şeylerdir. Siz henüz şuçlu değilsiniz, dava açılmadığına göre sanık bile değilsiniz. Sadece şüphelisiniz. Ayrıca uyuşturucu etkisi altında araç kullanırken yakalanmadığınıza göre bu aşamada sürücü belgeniz polis tarafından neye dayanarak geri alınıyor onu da anlamış değilim.Duruşma davetiyesi için acele etmeyin gecikebilir ama mutlaka gelir
neye dayanarak aldıkları çok belli.2006 yılında istanbulda arabanın içinde yakalanmıştım 6 gr esrarla.savcıyla görüşmemizden önce polislerin sicile işlenmiceğiniş söylemesi ve savcıyla görüşmemin akabinde savcıya işletmedik demeleri sanırım durumu açıklar....
arkadaşım ilk defa yakalanıyorsan sana ertelenmiş bir yıl hapis cezası vericektir. bunu iyi halinden (ilk defa oluşundan)denetimli serbestlik ve tedaviye çeviricek ve sana "cezanı erteliyorum.bir yıl göz hapsinde tutulcaksın.eğer aynı suçu bir daha işlemezsen bu sicil bişey ifade etmicek.(yani suçlu sicili gibi düşünme bunu demek isticek)eğer tekrar takılırsın mahalleye bir yılda o zaman veririm bunuda veririm iki yıl içeri girer çıkarsın" dicektir.
arkaşım sana bir avukatla beraber ehliteni alan polislere görünmeni tavsiye ederim. tek gitme derim...
geçmiş olsun .hakkında hayırlısı .
cvplar için tsk ederim sanırım ilk yakalanışta denetimli serbeslik adı verilen şeye tabi tutuluorsunuz inş bnde ceza almam hayat dersi insanı aklına başına çok güzel getirio bileniniz var ise mahkeme olmadı daha şu an gbt sorgusuna alsa beni polis çıkarmı bu?
GBT'de çıkacaktır ancak sürücü belgenize el koyma yetkileri yok, gidin geri isteyin.