Re: Taksirle Bir Kişinin Yaralanmasına Neden Olma

Sayın Devrim Sinan KARAVELİOĞLU,

Re: Taksirle Bir Kişinin Yaralanmasına Neden Olma (Bilinçli Taksir)

Sn.Devrim Sinan KARAVELİOĞLU,
merhaba 2008 mart ayında yaralamalı bir trafik kazasına karıştım.Aracımla çift gidiş-geliş trafik akışı sağlanan anayol sayılabilecek ( dolmuş güzergahı ) hafif yokuş yukarı bir yolda ortalama 40 km bir hızla giderken park etmiş çöp kamyonunu sollayarak yoluma devam etmek zorunda kaldım.Çöp kamyonunu solladığım sırada duran aracın önünden çıkan bir yayaya aracımla sağ taraftan çarptım.Yaya takla atarak önce kaputun üzerine sonrada yola düştü ve bacağında açık kırık omzunda da kayma oluştu.Hastane süresince ( ilk ameliyatı ve hastaneden çıkana kadar sürede ) eşim kendisinin hep yanındaydı ( karşı taraf bana tepkili olduğundan arbede çıkmaması için eşim ilgilendi ) .Hastane ücretinide biz ödedik.Şikayetci oldular.Ocak 2008 de ilk dava görüldü trafik tespit tutanağına itiraz ettiler.Tekrar keşif yapıldı , keşif sırasında şahit bulmuşlar onu konuşturdular.Şahit çöp kamyonundan ilk gelen ambulansın da kaza yaptığından bahsetti ek olarakta benim çok hızlı olduğumu beyan etti.Bu arada ilk trafik tespit tutunağında bana hiç kusur verilmemiş yayaya araca geçiş önceliği vermediği suçu verilmiştir.Dava 2.sulh cezada taksirle adam yaralamaya sebebiyet verme olarak görülüyor.Dava sonucu neler olabilir ceza alırmıyım hapis cezası olur mu lütfen yardım edin cevap verin durumum olmadığı için avukat tutamıyorum karşı tarafın avukatı da var ne yapmalıyım
şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

Cevap: Taksirle Bir Kişinin Yaralanmasına Neden Olma (Bilinçli Taksir)

Herkese merhabalar. Benim dava bilgilerim şöyle;
DAVACI: K.H.
Müşteki : Mehmet A., Ahmet A.
Suç: Bilinçli taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma.
Suç tarih ve yeri: 19/09/2013
Sevk maddesi : Türk Ceza Kanunu Md.89/4, 53/6
Deliller: ..... dosya kapsamı.
 SORUŞTURMA 
   Müşteki' nin sevk ve idaresindeki tescilsiz motorsiklet ve arkasındaki yolcu cadde üzerinde ilerlerken şüpheli Levent idaresindeki park halindeki araba ile yola gireceği sırada çarpışmaları şeklinde meydana gelen trafik kazası sonucunda mağdur Mehmet A'nın basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek ve kemik kırığı oluşacak şekilde yaralandığı, ZAhmet A'nın ise basit tıbbi müdahale ile giderilebilir nitelikte yaralandığı olay ile ilgili olarak evrak gereği soruşturmaya başlandığı 5395 sayılı ÇKK' nın 17. maddesi uyarınca suça sürüklenen çocuk Ahmet A bakımından soruşturmaya devam edilmesi amacı ile ayırma kararı verilerek evrakın Cum. Baş. .... sırasına kaydedilerek  Sulh ceza mahkemesine dava açıldığı,
   Kaza tespit tutanağına göre şüphelinin 2918 sayılı KTK'nun 67/A maddesinde düzenlenen 'Perk yapmış taşıtlar arasından ......... karayolunu kullananlar için tehlike doğuracak ve hareketlerini zorlaştıracak davramaları yasaktır' hükmünü ihlal ettiğinden kusurlu olduğunun tespit edildiği, şüphelinin yükümlülüğüne aykırı hareket etmesi sonucu kazanın meydene geldiği ancak şüphelinin bilinçli taksirle hareket ettiğini gösterir delil bulunmadığı,
     Müştekilerin şikayetçi oldukları ve uzlaşmayı kabul etmediklerisoruşturma evrakı kapsamından anlaşılmakla,
     Şüphelinin üzerine atılı suçu anlatıldığı şekilde işlediği yönünde yeterli şüphe oluştuğundan,
     Şüphelinin yargılanmasının Mahkemenizce yapılarak üzerinde atılı suçun sabit görülmesi halinde sevk maddeleri uyarınca cezalandırılmasına,
    Şüphelinin taksirle işlediği suç nedeni ile TCK'nın 53/6 maddesi uyarınca sürücü belgesinin geri alınamsına,
     Kanun adına iddia ve talep olunur. 
Kaza sonrası karşı tarafla görüşmemiz sonrası şikayetçi olmayacaklarını söyledikleri için ben şikayetçi olmadım. Şimdi benim şikayetçi olmamın bir faydası olur mu?
Davanın sonucu ne olur. Tavsiyeleriniz nelerdir? Teşekkürler.