Cevap: Re: İşe İade Davasını Kazandım
Merhaba bununla ilgili bir davam var benim de. Mesele şu ki iş kanunu 20. maddeye göre işe iade davası açma süresi 30 gün. İş akdi fesih bildirgesi de iş kanunu 17. ve iş kanunu 25. maddeye göre düzenlenip tebliğ edilmesi gerekiyor. İş veren aş akdi fesih bildirgesinde 3 mayısta bana tebliğ ediyor ama 4 mayısta iş akdinin feshedildiğini belirtiyor. Bu bildirge iş kanunu 17 veya 25'e uymuyor, mahkemede bu belgenin geçerliliği olur mu? Yani iş kanunu 17 veya 25. maddeye göre düzenlenmeyen fesih bildirgesi( bence usulsüz) mahkemede hükme esas alınabilir mi? Saygılarımla
3 mayısta size yapılan bildirimde 4 mayısta sözleşmenizin feshedileceği bildiriliyor ve 4 mayısta sözleşmeniz mi feshediliyor?
Evet Erdoğan Bey, yalnız fesih bildirgesinde "iş akdiniz 4 mayısta feshedilmiştir" diye yazılıyor. Feshedilecek denmiyor. Ben de iş kanunu 17. maddeyi inceledikten sonra ihbar süresi 45 gün olmalı, 25. maddeye göre de derhal fesih hakkı kullanabiliyormuş. Derhal fesih hakkını kullanırsa aynı gün feshetmesi gerekmez mi acaba?