Re: Serviste Tespit edilemeyen kusur
Alıntı:
Freelander2 rumuzlu üyeden alıntı
servis hangi yazılımla sattıysa, o işletim sistemi üzerindeki sorunlarla muataptır.
linux vs ile muatap olmak zorunda değil.
windows da bu sorunlar varsa, çözüme gidilir, yoksa kullanıcı hatasıdır veya rastlanmamıştır der.
sürücü hatalı yüklenir, çalımaz, yanlış sürücü yklenir çalışmaz, yazılımsal sorunun çözümü anca paket yükleme ile çözülebilir.
Cevabınız için teşekkür ederim ama sorun yazılımsal değil. Linux meselesini, neden yazılımsal olamayacağını açıklamak için açmıştım :)
Windows ve linux sürümleri olmak üzere 5-6 tane işletim sistemi yüklendi ve aynı sorun devam etti. Zaten harici ekranla kullanıldığında sorun yok. Yani işletim sistemi kaynaklı olması mümkün değil.
Alıntı:
orhanyg rumuzlu üyeden alıntı
Cevabınız için teşekkür ederim ama sorun yazılımsal değil. Linux meselesini, neden yazılımsal olamayacağını açıklamak için açmıştım :)
Windows ve linux sürümleri olmak üzere 5-6 tane işletim sistemi yüklendi ve aynı sorun devam etti. Zaten harici ekranla kullanıldığında sorun yok. Yani işletim sistemi kaynaklı olması mümkün değil.
Ben size sorunun yazılımsal olmadığını "garanti" dahi ederim! :o
Alıntı:
hksvr rumuzlu üyeden alıntı
Ben size sorunun yazılımsal olmadığını "garanti" dahi ederim! :o
Garanti belgeniz var mı sizin :) ondan alıyım bi daha ki sefere.
Bu arada gelişmeleri de yazayım:
Teknik servisle birkaç kez görüştük. neden yazılımsal olamayacağını onlara da anlattım. Bugün tekrar aradık, bundan sonra kesinlikle teknik servise telefon bağlamadıklarını söylediler :)
İncelemeleri azami 15 gün sürecekmiş, değişim falan olursa 30 güne uzayabilir dediler. Bakalım ne olacak.
Re: Serviste Tespit Edilemeyen Kusur
Tekrar merhaba.
Flood yapıyorum kusuruma bakmayın.
Dün yetkili servisi aradım ve anakartı değiştirip kargoya verdiklerini öğrendim. Yani artık donanımsal olduğunu kendileri de kabul ediyorlar.
Ancak ben hem ürünü gönderirken eklediğim yazıda hem de telefonda defalarca tamir istemediğimi, değişim talep ettiğimi söylemiştim.
Şimdi ne yapmalıyım sizce?
Ayrıca ben bu ürünü 30 ekim 2007 tarihinde almıştım. Bana birkaç sefer 1 yılı doldurmuş dediler. Bu 1 yıl konusu ürünün satış tarihinden itibaren mi başlar yoksa arızanın ilk görüldüğü tarihtan mi?
İlgili kanunu ve garanti belgesni incelediğimde "...Garanti süresi içerisinde kalmak kaydıyla 1 yıl içerisinde...." diye bir ibare var. hukukçu kimliğim olmadığı için sadece mantık yürütüyorum; eğer bu süre ürünün tesliminden başlasaydı "...garanti süresi içerisinde kalmak kaydıyla..." ibaresi konmazdı, zira garanti süresi zaten 2 yıl ve ilk 1 yıl doğal olarak garanti süresi içerisinde.
Yürüttüğüm mantık doğru mudur bilgi verirseniz sevinirim.
garanti, malın tüketiciye teslimi ile başlar.
genelde fatura tarihi üzerinden işlem yapılıyor
Alıntı:
Freelander2 rumuzlu üyeden alıntı
garanti, malın tüketiciye teslimi ile başlar.
genelde fatura tarihi üzerinden işlem yapılıyor
Garanti elbette teslim tarihinden başlar, bunu biliyorum.
Benim sorduğum ise şu:
"...Garanti süresi içerisinde kalmak kaydıyla 1 yıl içerisinde...." ibaresinde yer alan 1 yıl, teslim tarihinden itibaren mi, yoksa arızanın ilk görüldüğü tarihten itibaren mi geçerli?