:) Hersey icin cok tesekkurler. Benimde o sozlugu kullanmam gerekecek :o
O verdiginiz link teki avukatla yazisacagim, fakat onun yazdiklarindan bisey anlamakta zor. Ya benim Turkcem kit yada hukuk dilindeki Turkce farkli. Yinede sagolun.
Printable View
:) Hersey icin cok tesekkurler. Benimde o sozlugu kullanmam gerekecek :o
O verdiginiz link teki avukatla yazisacagim, fakat onun yazdiklarindan bisey anlamakta zor. Ya benim Turkcem kit yada hukuk dilindeki Turkce farkli. Yinede sagolun.
Anlaşmalı boşanmaysa okadar yormayın kafanızı vekaletle bu iş olur eşiniz yurt dışında oldugu için vekalet verir bir avukata ve tek celsede yani bir iki günde boşanırsınız:):)
Ah keske vekalet verse vermiyorki:kızgın: Beni ilgilendirmez diyor sen beni burada bosadin ve ben suan seninle evli degilim , git kendi kendine Turkiye de bosan diyor:kızgın:
;) saol cevabin icin
Saygilarimla
ozaman ordaki boşanmayı konsolosluk aracılıgıyla buraya taşıtacaksın...ama şuda var zaten ikinizde türk vatandası iseniz bu olayı zaten buraya bildirmişlerdi yabancı uyruklu isenizde buraya bildirilir...
En iyisi boşanma davası açmanız. Duruma göe muhtelif alternatifler mevcut olabilir. Anlaşmalı boşanma bu alternatiflerden biri değil tabi ancak şahitle ve 2 celsede boşanmanız mümkün olabilir. Olmaya dabilir tabi. Muhtemelen müracaat ettiğinizi söylediğiniz avukat, size yöntemler hakkında bilgi vermiştir ya da verecektir.
iyi akşamlar . yurtdışında yaşıyorum , türkiyede yabancı uyruklu bir hanımla evlendim. boşanmak istiyorum ama nereye başvurmalıyım ? anlaşarak ayrılmaya karar verdik.ikimizinde türkiyeye gelmesi gerekir mi ? yahut ikimizinde birer avukata vekalet vermemiz yeterli olur mu ? dava açılırsa ne kadar sürer ?
Selamlar,
Ben evlendiğimde ailece sadece türk vatandaşı idik.Daha sonra türkiye içişleri bakanlığının izniyle türk vatandaşlığından çıkıp alman vatandaşlığına geçtik.Çifte vatandaş değiliz.Ben bir süre önce almanyada alman aile mahkemesi kararıyla boşandım.Alman mahkemesinin verdiği boşanma kararını türkiyede tanıtmam gerekiyormu?
merhaba ben alpi123
Merhaba
Ben 03-05-1998 yılında eşimle evlendim.Eşim brezilya ve italya vatandaşı.Ekim 2002 yılında ailesini ziyaret maksadıyle türkiyeden çıkış yaptı.Ve birdaha da dönmedi.Bu geçen süre zarfında 1-2 sene dönmesi konusunda kendisini ikna etmeye çalıştım.Fakat daha sonrasnda kendisiyle bağlantım tamamıyle kesildi.Sadece arada sırada (3-5 ayda bir ) internet ortamında mail ile haberleşebildikTabiki buda konuşup anlaşabilmemizde yeterli olmuyordu.Kendisi
oturduğu adresi ve telefonunu değiştirdiğinden kendisiyle ilgili hiçbir irtibat adresi blunmamaktadır.Son zamanlarda tekrardan internet ortamında kendisiyle konuşmayı başarabildim.Anladığım kadarıyle çocuğu olmuş ve sanırım evlenmiş.Çünkü bizim evlilğimiz sadece türkiyede ve italyada tanınıyordu.Şu anda brezilyada oturduğu için orada evli gözükmüyordu.Kendisiyle vekaletname yollaması konusunda çokkez konuştum.Hep beni bugun yarın diyerek oyaladı.Anladım ki kendisinden vekaletname alamıyacağım.Sorum şu olacak
1-Kendisine ait eşyaları dedesinin adresine yollamıştım.Bu adres tebligat adresi için yeterli olabilirmi?
2-Boşanma davasını hangi maddeden açmak gerekiyor.
3-yaklaşık 7 yıldır türkiyeden çıkışı var ve birdaha dönmemiştir.Bu boşanmada etkilimidir
4-evlenmiş ve çocuğu olduğunu resmi olarak nereden öğrenebilirim.bu boşanma için yeterlimidir.,
5-2002 yılında bir ev almıştım.bu ev üzerinde hak iddia edebilirmi
bu konuda bana yardımcı olursanız çk memnun olurum.
Bir soruda ben sormak istiyorum;
Yurtdışında evlendiğim bir bayanla fazla geçmeden boşandık
Türkiye için gerekli evraklar ve eşimin avukata vekaleti ile geldim türkiyeye.
Avukat "Tanıma Tenfiz Davası" açalım dedi. Davanın reddi halinde 2 şahit eşliğinde boşanma davası açarız, dedi ve aynen dediği gibi de oldu.
Fakat ücret konusunda benden "1500tl + Dosya Masrafları" istemişti. 2 dava olursa "sadece dosya masrafın 2 katına çıkar" dedi.
Dava sonuçlandı, şimdi benden 1500tl + 2*Dosya Masrafı (400 tl) + 500tl istiyor. Fazlalığın sebebini ise 2 dava olduğu için avukatlık masrafının arttığını ve devletin ondan bu ücreti zaten kestiğini, fazladan 500'ü almazsa zarar edeceğini söylüyor.
Bu parayı zaten verecek durumum yok (1500 tl yi de borçla ödemiştim) o kadar rica etmeme rağmen ve BAŞTA kesinlikle böyle konuşmamamıza rağmen ısrarla benden fazladan 500 istiyor.
Ne yapmalıyım? Avukat bu durumda ne yapabilir? Yaptığı etik mi? Lütfen yardımcı olun, başta konuşulmayan parayı vermek istemiyorum açıkcası.